Hírek

MTSZ ÖTE tagozat értekezlet
2017. december 11. 08:45
Kelemen Zsolt alelnök, az MTSZ ÖTE tagozatvezetőjének elnökletével 2017. december 8-án Budapesten tanácskoztak a megyei tűzoltószövetségek elnökei a közeljövő várható feladatairól, különös tekintettel a járműfejlesztésre és az egyesületek nyilvántartási adatainak tartalmi kérdéseire.

A 2017. december 8-i küldöttgyűlés előtt megtartott ÖTE tagozatülés négy sarkalatos kérdéssel foglakozott, amelyből kettő a középtávú fejlesztéssel, kettő pedig a rövidtávon, gyorsan megvalósuló fejlesztés tennivalóival foglalkozott.

  1. Magyar Tűzoltó Szövetség honlap fejlesztési célkitűzéseinek eredményeként a megyei szövetségek részére is zajlik ilyen fejlesztés, amihez adatokat kell összeállítani. Különösen fontos a hosszú távú tervezés során az egyesületi adatok naprakész nyilvántartása, amit webes felületen kívánnak megvalósítani. 
  2. Az ÖTE gépjárműfejlesztés tervezett állásáról, annak lehetséges variációiról, a málhafelszerelésekről (Mahindra alváz, pickup, kisbusz, Niva/Duster/Yeti) kaptak tájékoztatást a résztvevők illetve többen kifejtették véleményüket. 
  3. A MOL az MTSZ támogatására 2 millió forint érékben ad üzemanyag-kártyát, amit pályázati úton osztanak szét az egyesületek között. Ennek feltételeit dolgozták ki a tanácskozás résztvevői. A pályázatot még az idei évben 2017. december 15-én elbírálják, amire várják a megyei tűzoltószövetségek javaslatát.
  4. A mentőszervezetek pályázatára 2018 I. negyedévében kerül sor, ahol 4x4 kisbuszokra várnak javaslatot a megyei tűzoltó szövetségektől 2017. december 11-ig. Itt is meghatározták a szempontokat. (MTSZ tagság, 10 évnél fiatalabb jármű, I/II kategóriákú egyesület, fedett elhelyezés lehetősége, esetleges plusz tevékenységek: nemzetközi/határon túli tevékenység)