Horgász csapatverseny
2017. június 12. 14:27
A XIII. Kerületi Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó- És Sport Egyesület tűzoltók és hozzátartozóik számára horgász csapatversenyt hirdet.

A rendezvény ideje: 2017. július 8.

A rendezvény helyszíneŐrbottyán Barátság horgásztó

Nevezési díj: 10 000 Ft / csapat (3 fő), étkezés: 400 Ft / fő (a díjak befizetése a helyszínen, a nevezési időben)

Programterv

07.00-07.30 érkezés, jelentkezés
07.30-07.40 sorsolás
07.40-08.00 horgászhelyek elfoglalása, halak etetése
08.00-16.00 verseny csapatonként (1-3 fő) 3 bottal és 3 horoggal
13.00-14.00 ebéd
16.00-16.30 mérlegelés, csapat horgászverseny eredményhirdetés

Szabályok

Nagytestű és súlyú hal fogása esetén azonnali mérlegelés és visszaengedés lehetőségét a szervezők biztosítják. A kifogott halakat mérlegelésig életben kell tartani. Az értékelésnél minden halfaj számít. A versenyen a végeredményt az összes kifogott hal súlya alapján hirdetjük ki. Holtverseny esetén a csapatok között a nagyobb hal súlya dönt.

Minden csapat három bottal versenyez, de egy fő maximum 2 botot használhat.

További információk: Béres Ferenc 70/334-8135, beresf72@gmail.com

A horgásztóról

Az őrbottyáni Barátság horgásztó egy állandó átfolyásos patakkal elárasztott zárógátas, alsó kifolyásos rendszerrel működő víztározó. A vízterület nagysága mintegy 18 ha, átlag mélysége kb. 1,8 méter, de akadnak helyek, ahol 3-6 méteres szakadások-gödrök és természetesen sekélyebb részek is találhatók. A tó gyönyörűen rendezett parttal, nádassal és árnyat adó fákkal szegélyezett, a tó körül padok, asztalok és WC-k vannak elhelyezve. A horgászhelyek gépkocsival is könnyen megközelíthetők egy jó minőségű kővel felszórt úton. A tavat intenzíven telepítik, évente kb. 170-180 mázsa hallal. Próbatelepítésként jászkeszeg és compó is került nemrégiben a tóba. Nagyon jó a keszeg, kárász, süllő, balin és csuka állomány is. Említést érdemelnek még a kapitális méretű pontyok, amurok, busák és harcsák is.