Együttműködés a Szerb Tűzoltó Szövetséggel
2017. február 13. 14:42
A Magyar Tűzoltó Szövetség határon túli együttműködése tovább bővült: a Szerb Tűzoltó Szövetség részéről Dragan Mihajlovic elnök, az MTSZ részéről pedig Dobson Tibor elnök látta el kézjegyével a két szövetség együttműködési megállapodását.

2017. február 11-én ünnepélyes keretek között, a szegedi Hotel Novotelben írta alá Dobson Tibor tű. ddtbk., a MTSZ elnöke, valamint Dragan Mihajlovic, a Szerb Tűzoltó Szövetség elnöke azt az együttműködési megállapodást, amely a két szövetség közötti munkát hivatott koordinálni. A határon átnyúló tűzvédelmi és tűzmegelőzési teendők mellett a hivatalos tudástranszfer és tapasztalatcsere is tervezetten zajlik majd – éppen úgy, mint a nemrég köttetett horvát-magyar együttműködés keretében.

Az eseményen a magyar delegációban jelen volt Kristóf András, a Bács-Kiskun Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke, Virág István, a Csongrád Megyei Tűzoltó Szövetség alelnöke, valamint Hegymegi Ildikó, az MTSZ gazdasági vezetője is. A szerb küldöttségben pedig Ruzica Belanovic alelnök asszony, valamint Bajtai Balázs magyarkanizsai tűzoltó parancsnok foglalt helyet.