Felújított gépjármű a Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek
2016. május 16. 08:47
2016. április 30-án felújított, Steyr 4000 típusú gépjárművet vehetett át a Pilisvörösvári Egyesület a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság jóvoltából.

Ünnepélyes keretek között adtak át Pilisvörösváron egy felújított Steyr 4000 típusú tűzoltó gépjárművet az önkéntes tűzoltó egyesületnek. Az autót a BM OKF ajánlotta fel az önkénteseknek. Az 2014 áprilisától önálló beavatkozóként szolgálatot teljesítő egyesület idén közel harminc tűzesetnél és műszaki mentésnél állt helyt, így az adomány különösen jó szolgálatot tesz náluk.

A Steyr kívül-belül megújult: az új fényezés mellett fődarabjai is nagyjavításon estek át. Az ünnepségen jelen volt Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Dobson Tibor tűzoltó dandártábornok, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke, Gorom István Pilisvörösvár polgármestere, valamint Hajdú Imre tűzoltó ezredes, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági felügyelője.

Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok beszédében kiemelte, hogy a pilisvörösváriak munkája magas színvonalú, az egész ország példaként tekinthet rájuk és tevékenységükre. Az egyesület több mint száz éves múltra tekint vissza, úttörői voltak a rendszerváltás utáni önkéntes tűzoltói mozgalomnak, majd elsők között voltak, akik önálló beavatkozásra képesen álltak szolgálatba.

Reporter: Fővárosi Katastrófavédelmi Igazgatóság
Fotós: Pilisvörösvár ÖTE