VIII. Országos Ifjúsági Tűzoltó Verseny
2016. június 29. 10:38
2016. július 2-3-án, a szombathelyi Sport telep Atlétikai Pályán zajlik a VIII. Országos Ifjúsági Tűzoltó Verseny az MTSZ, a VMTSZ és a VMKI szervezésében.

Az idei évben a Magyar Tűzoltó Szövetség (MTSZ) a Vas Megyei Tűzoltó Szövetséggel (VMTSZ) és a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal (VMKI) közösen Szombathelyen szervezi a nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő országos ifjúsági tűzoltóversenyt. A megmérettetésen több mint háromszáz ifjú önkéntes méri össze tűzoltó szakmai – elméleti és gyakorlati – ismereteit. Nem csupán az ország minden tájáról, de határon túlról – Székelyföldről, Vajdaságból, még Angliából is – érkeznek lelkes fiatalok, hogy felvegyék a versenyt a hazai önkéntes ifjúsági tűzoltókkal.

A megmérettetés június 2-án, délelőtt 10 órakor kezdődik az Aréna Savariában Dobson Tibor tűzoltó dandártábornok, a MTSZ elnöke megnyitójával.

A rendezvény a június 3-ai ünnepélyes eredményhirdetéssel zárul, mely szintén délelőtt 10 órakor zajlik Szombathely Főterén. A Főtérig (a Hollán Ernő - Hefele Menyhért - Kossuth Lajos utca útvonalon keresztül) tűzoltó gépjárműfecskendők felvonulása és Szombathely Város Fúvószenekara kíséri az ifjúsági tűzoltókat.

Verseny helyszíne: Szombathely, Sugár u. 18. Aréna Savaria
Időpontja: 2016. július 2. 10:00

Eredményhirdetés helyszíne: Szombathely, Fő tér
Időpontja: 2016. július 3. 10:00

Szállások

Csapatoknak felnőtt kísérővel: Pável Ágoston Kollégium, Ady E. tér 3/a

Bírók szállása: Deák Ferenc u. 57.

Az étkezés az Ady E. téri kollégiumban lesz a következők szerint:

• péntek: vacsora
  • szombat: reggeli, vacsora
  • vasárnap: reggeli

A szombati ebéd a pályán lesz.

Módosított versenyszabályzat

Fontos tudnivaló, hogy a Versenybírói Bizottság 2016. április 23-án módosította a versenyszabályzatot ("Verseny Szabályzat az Ifjúsági Tűzoltó Versenyekre, 2005. szept. 25.), mely a Sport szakmai bizottság aloldalunkon található meg, vagy közvetlenül is letölthető a hír végén található linken.

A részletes információkat tartalmazó versenykiírás, a nevezési lap, illetve az új versenyszabályzat letöltéséhez, kérjük, kattintson az alábbi linkekre!