Beavatkozások 2021. júl. 19–25.
2021. július 28. 13:13
Múlt heti beavatkozásokból készült válogatásunkat tesszük közzé.

Pest megye

Egy kamion és két személyautó szenvedett balesetet az M0-s autóút M5-ös autópálya felé vezető oldalán, a 70-es kilométernél, Fót közelében, miután az úttestre dőlt egy körülbelül tizenöt méteres fa kedd délután. Az esethez a fővárosi hivatásos és a fóti önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a járműveket és megszüntették a forgalmi akadályt. Nem sérült meg senki.

Levágatlan gabona kapott lángra kedden délután Sülysáp külterületén. A tűzoltók kiérkezésekor több hektár égett, a tűzben egy teherautó is lángra kapott, a sofőrje könnyebb füstmérgezést szenvedett. A tüzet a sülysápi, a tápiószecsői és a kókai önkéntes, a nagykátai hivatásos tűzoltók oltották el, megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd átvizsgálták a leégett területet. A területet egy munkagép körbetárcsázta.

Győr-Moson-Sopron megye

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy családi házhoz hozzáépített, fa szerkezetű melléképület Páliban, a Petőfi utcában kedden délután. A csornai és a kapuvári hivatásos, valamint a szili önkéntes tűzoltók eloltották a lángokat. A családi házra nem terjedt át a tűz.

Csütörtökön délután körülbelül háromszáz négyzetméteren kapott lángra az aprított, bálázott vegyes hulladék egy hulladékkezelő telepen, Jánossomorja külterületén, a 86-os főút mellett. A mosonmagyaróvári, a lébényi, a győri és a csornai hivatásos, valamint a jánossomorjai és az ásványrárói önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltották el a lángokat. A munkálatok az esti órákig tartottak, az egységek munkáját három erőgép is segítette.

Vas megye

Menet közben gyulladt ki egy személyautó motortere a 87-es főúton Rum közelében kedden délután. A tüzet észlelve az autó vezetője megállt és elhagyta a járművet. A sárvári hivatásos és a rumi önkéntes tűzoltók segítségével eloltották a tüzet. A tűzesetben az autó teljesen kiégett.

Elhagyta az úttestet, majd egy öt méter mély árokba csapódva állt meg egy személyautó az M86-os főúton Répcelak közelében szerdán az esti órákban. A balesetben az autó vezetője megsérült, őt a mentők kórházba szállították. A helyszínre a répcelaki önkormányzati és nicki önkéntes tűzoltókat riasztották. Az egységek áramtalanították a személyautót, majd az árokból kiemelték azt, és megszüntették a forgalmi akadályt.

Tíz hektáron égett a lábon álló gabona Körmenden, a Hunyadi utcában szerdán délután. A helyszínre Körmendről, Szombathelyről, Szentgotthárdról, Zalaegerszegről hivatásos és Jákról önkéntes tűzoltók érkeztek. Az egységek elsődleges feladata az volt, hogy a tűz közvetlen környezetében lévő házakat és az ipari területet megvédjék a lángok átterjedésétől. A tűzoltók több irányból támadva, egységes erővel oltották el a lángokat. A munkálatokat a helyszínen egy erőgép is segítette. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vizsgálja a tűz keletkezésének körülményeit.

Körbálázó gyulladt ki Bajánsenye külterületén, csütörtök délután. A tűzesethez a bajánsenyei és az őriszentpéteri önkéntes, valamint a lenti hivatásos tűzoltók vonultak. A tűz kis területen a learatott tarlóra is átterjedt, a lángokat a tűzoltók rövid idő alatt megfékezték.

Komárom-Esztergom megye

Traktor pótkocsijának ütközött egy gépkocsi csütörtök délután Nagyigmánd és Kocs között. Nagyigmánd önkormányzati és Kocs önkéntes tűzoltói áramtalanították a személygépkocsit, megszüntették a forgalmi akadályt, és a forgalom irányításában nyújtottak segítséget a rendőrség munkatársainak. A műszaki mentés és helyszínelés idején forgalomkorlátozás mellett haladhatott a járműforgalom. A balesetben senki nem sérült meg.

Fejér megye

Késő délután érkezett a segélykérő telefonhívás, miszerint Mezőfalva külterületén egy búzatábla melletti tarló, mintegy másfél hektáron meggyulladt, ami a lábon álló gabonát is veszélyeztette. Az égő területet egy munkagép körbetárcsázta, majd a dunaújvárosi hivatásos és mezőfalvai önkéntes tűzoltók a lángokat eloltották, a tűz a búzatáblára nem terjedt át.