Hírek

Beavatkozások 2020. nov. 9–15.
2020. november 17. 12:46
A múlt heti beavatkozásokból készült válogatásunk következik.

Bács-Kiskun megye

Szalkszentmártonon a Fő úton november 13-án baleset történt. Az esethez Szalkszentmárton ÖTE és a Kunszentmiklós ÖTP érkezett ki. A Telekom munkatársai kértek segítséget az autó eltávolításához az oszlopról. Az szolgaltató munkatarsai megkötötték az oszlopot egy daru segítségével, így biztonságosan arrébb lehetett vontatni az autót a kunszentmiklósi egység csörlőjével. Ezután a szolgáltató már akadály nélkül tudta helyreállítani a kidőlt oszlopot.

Baranya megye

A szentlőrinci önkéntes tűzoltók idős beteghez kaptak riasztást 2020. 11. 14.-én este (a kijárási tilalom ideje alatt) Szentlőrincre a Virág utcába. A gyors kivonulásuknak köszönhetően segítettek a mentőszolgálat szakembereinek a rosszul lévő személy mentőautóban történő elhelyezésében. A mentőszolgálat az idős személyt további vizsgálatokra sikeresen beszállította a kórházba.

Békés megye

Kazánház gyulladt ki Gyomaendrődön a Bocskai István utcában nov. 13-án. A tűz átterjedt a kazánház tetőszerkezetéről és a szomszédos műhely tetőszerkezetére. Az esethez riasztott gyomaendrődi  önkéntes és szarvasi hivatásos tűzoltók három vízsugárral a tüzet eloltották. A tűzesettel kapcsolatban senki nem sérült meg.

(fotó: Szarvasi HTP)

Győr-Moson-Sopron megye

Nov. 9-én délután összeütközött, majd árokba csapódott két személyautó a 85-ös főút 63-as kilométerénél, Pereszteg és Fertőszentmiklós között. A mentéshez a soproni hivatásos, valamint a nagylózsi és hegykői önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket. A mentők három embert szállítottak kórházba.

November 11-én hat személyautó és egy melléképület ajtaja égett egy udvaron a szakonyi Felsőgyár utcában. A csepregi önkormányzati tűzoltók mellett a répcevisi és a peresznyei önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre, akik a tüzet eloltották.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Kigyulladt a korom egy kályha kéményében tegnap délután Jászapátiban, a Dr. Szlovencsák Imre úton. Mire a jászkiséri önkormányzati és a jászapáti önkéntes tűzoltók kiérkeztek, a tulajdonosok a berendezést kivitték a házból, a benne égő tüzet pedig eloltották. Az egységek a padláson keresztül, a kémény tisztítónyílásán át fojtották el a lángokat. A kéményseprőipari szerv szakembere megtiltotta a kémény használatát, ennek ellenére nem kellett lakosságvédelmi intézkedést hozni a házban élő két ember számára. Az eset során nem sérült meg senki.

Nógrád megye

Teljes terjedelmében égett egy melléképület keddről szerdára éjszaka Endrefalván, a Deák Ferenc úton. A melléképületben nagy mennyiségű tűzifát tároltak. A tűzoltók kiérkezése előtt a lakók áramtalanították az épületet. A tüzet a szécsényi és a salgótarjáni hivatásos tűzoltók, valamint az Endrefalvai Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei oltották el, majd elvégezték az utómunkálatokat. Személyi sérülés nem történt.

Pest megye

Felborult egy személyautó, és félig árokba csúszva, a tetején állt meg Sülysápon, az Úri úton nov. 9-én, a kora délutáni órákban. A balesethez a nagykátai hivatásos és a sülysápi önkéntes tűzoltók vonultak ki. A mentők az autó utasát könnyű sérülésekkel szállították kórházba.

Lesodródott az úttestről és az út menti árokba borult egy gépkocsi kedd este Gyömrőn, a Gróf Teleki utca és az Üllői út találkozásánál. A balesetet szenvedett jármű műszaki mentéséhez a monori hivatásos és a gyömrői önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre. A járművet egy ember vezette, őt könnyebb sérülésekkel, kivizsgálásra a mentősök kórházba szállították.

Somogy megye

Lesodródott az úttestről és az út menti árokba borult egy személyautó kedd este Somogy megyében, Berzence és Csurgó között. A balesethez a csurgói önkormányzati és a berzencei önkéntes tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járművet és elvégezték a műszaki mentést. A tűzoltók a szélvédő eltávolítását követően tudták kiszabadítani a gépjárművezetőt, aki súlyosan megsérült.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Menetrend szerint közlekedő autóbusz és kisteherautó ütközött össze nov. 12-én Szabolcs és Balsa között. A balesethez az ibrányi önkormányzati és a rakamazi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik feszítővágóval és kéziszerszámokkal avatkoztak be, áramtalanították a járműveket. A balesetben egy ember könnyebben megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

Tolna megye

November 15-én Dunaföldváron egy családi ház kazánházában kigyulladt a felhalmozott szemét. Az esethez a Dunaföldvári ÖTE tagjai vonultak ki.

Zala megye

Vízelvezető árokba csúszott egy személygépkocsi nov. 9-én este Murakeresztúron, a Kossuth Lajos utcában. A murakeresztúri önkéntes tűzoltók egy sérültet kiemeltek a járműből, majd átadták a mentőknek. A kiérkező nagykanizsai hivatásos tűzoltók a baleset miatt kialakult forgalmi akadályt megszüntették.

Vas megye

Gázpalackot cserélt egy lakó a konyhájában, de a zárószelep tömítetlensége problémát okozott. Az eset Rábahídvégen, a Bertha György utcában történt vasárnap, a kora esti órákban. A vasvári önkormányzati és a rábahidvégi önkéntes tűzoltók leszerelték, elzárták, majd tömítették a gázpalackot. A tűzoltók ezt követően kivitték a palackot az udvarra. Az eset során nem sérült meg senki.

Veszprém megye

Árokba borult egy személyautó a Devecser és Noszlop között nov. 9-én. Az ajkai hivatásos és a devecseri önkéntes tűzoltók áramtalanították a gépkocsit. Az autóban csak a sofőr tartózkodott, aki nem sérült meg.

Nov. 14-én a bakonyszentkirályi közigazgatási területhez tartozó Hajmáspusztára kapott a Bakonyoszlop ÖTE riasztást. A többi egység kiérkezéséig a tüzet megfékezték, az utómunkálatokat a pannonhalmi, kisbéri, zirci tűzoltóságokkal közösen végezték, személyi sérülés nem történt.