Hírek

Beavatkozások 2020. jún. 22–28.
2020. június 30. 09:08
A múlt héten sajnos ismét adott munkát az önkéntesek tűzoltóknak (is) az időjárás: villámárvizek és viharos szél miatt kellett beavatkozniuk.

Békés megye

Tarlótűz Csorvásnál

Június 28-án érkezett a jelzés a csorvási önkéntes tűzoltókhoz, miszerint Csorvás külterületén tarló füstöl, ég. Az egyesület 6 fővel indult a helyszínre, ahol egy Rába erőgép vezetője már körbehatárolta a területet, de így is 8-10 hektár égett le. Az egyesület és az orosházi hivatásos tűzoltóság kézi szerszámok használatával avatkozott be.


Fotó: ÖTE / Facebook

 

Fejér megye

Baleset az M6-oson

Június 28-án személyi sérüléses közlekedési baleset történt az M6 autópályán. Az autó az árokba borult, három sérült volt; az esethez a Martonvásári ÖTE vonult.

Fotó: ÖTE / Facebook

 

Győr-Moson-Sopron megye

Megsérült a motoros

Egy pótkocsis teherautó és egy motorkerékpár ütközött össze a 82-es út és a 832-es út kereszteződésében, Veszprémvarsány térségében jún. 22-én reggel. Az esethez a pannonhalmi hivatásos és a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a motorkerékpárt és felitatták az útra került üzemanyagot. A motor vezetőjét mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Fotó: Pannonhalmi Katasztrófavédelmi Őrs

 

Pest megye

Június 27-én érkezett a jelzés a Nagymarosi ÖTÉhez, hogy a Remete barlangnál egy túrista bokatörést szenvedett. Az egyesület négy fővel és egy speciális hordággyal a váci hivatásos tűzoltókkal közösen a dömösi átkeléstől gyalogosan felment és kötélbiztosítás mellett lehozta a sérültet, akit a lent várakozó mentőknek átadott.


Fotó: ÖTE / Facebook

 

Felborult egy kenu a Dunán

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól kapott riasztás alapján a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat  mentőhajós egysége került bevetésre a Duna alsógödi szakaszán, ahol egy kenu borult fel. Szerencsére a benne utazó 3 fiatal sérülés nélkül megúszta a kalandot, de a kenu felakadt a hajózási utat jelölő bójára. Az egység a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság egységével közösen a kenut levontatta a bójáról és visszaadta a tulajdonosnak. 


Fotó: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat / Facebook

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Szivattyúzás Balkányban

Június 26-án este 10 óra magasságában érkezett riasztás a balkányi önkéntes tűzoltókhoz a Kossuth utcára nagy mennyiségű víz szivattyúzásához. A nyíradonyi hivatásosok kiérkezéséig a víz nagyjából átemelése megtörtént.

Fotó: Vida Zsolt

 

Somogy megye

Nagy méretű fákat vágtak ki a tűzoltók

Jún. 30-án is fákat döntött ki és ágakat szakított le a viharos erejű szél. Balatonbogláron, lakóház felé dőlt meg egy fűzfa az erős szél következtében. A mintegy tíz méter magas fát a marcali hivatásos és a balatonboglári önkormányzati tűzoltók eltávolították és a veszélyeztetést megszüntették. Egy húsz méter magas fenyőfa hosszában megrepedt és veszélyesen megdőlt egy somogyszobi családi ház udvarán. A fa veszélyeztette a gyalogos és közúti forgalmat, illetve az elektromos vezetéket. A nagyatádi hivatásos és a bolhási önkéntes tűzoltók létraszerről, motorfűrésszel, mintegy másfél óra alatt darabolták le és távolították el a veszélyes fát.

Fotó: Nagyatád HTP