Kommunikációs Bizottság

A Kommunikációs Bizottságot az elnökség azzal a céllal hozta létre, hogy a Szövetség külső és belső kommunikációját, annak fő irányait meghatározza és segítse a tagozatok tevékenységét. Különös szerepet tulajdonít a közösségépítésnek, ennek során arra törekszik, hogy segítse a tűzvédelem ügyének előrejutását, hogy a tűzvédelmi közösség érdekelt legyen a folyamatos szakmai fejlődésben, melyet különféle elismerésekkel, pályázatokkal motivál. Ehhez kidolgozott és kiépített egy egységes belső kommunikációt (weboldal, hírlevél, kiadvány). Enne következtében a Magyar Tűzoltó Szövetség honlapja megújult, a honlap koncepciója és szervezetének aktivitása erőteljesen növekedett. Kapcsolatot tart a megyék és a tagozatok képviselőivel és a külső szakmai szervezetekkel.

A Kommunikációs Bizottság munkáját a MTSZ éves tevékenységének, az új szervezeti keretek és megoldások kiemelt bemutatásának rendeli alá. Konferenciák előkészítésében és gyakorlati végrehajtásában vett részt ennek során feladata volt a teljes dokumentációs anyag összeállítása, honlapon való megjelentetése, a résztvevők számára információs csomag és fényképtár összeállítása.

Szakmai és tudományos feladatok közül részt vesz a szakmai, tárgyi, szervezeti és társadalmi feltételeinek javítását. Ennek elősegítése érdekében részt vett a képzés és továbbképzés szervezésében, támogatásában, kiállítások szervezésében, a szakmai és tudományos publikációk előkészítésében, a hazai szövetségi tevékenység bemutatásában, a szakmai felsőoktatási intézményekkel való együttműködésben. Közreműködik a tervezetek kialakításában, jogszabályok, műszaki irányelvek, szabványok, szabályozók kialakításában.

A bizottság vezetője Heizler György.