Hírek

Beavatkozások 2020. jan. 27. – feb. 2.
2020. február 05. 08:25
Múlt heti beavatkozásainkat összesítő posztunkban összesen kilenc megye önkéntes tűzoltói képviseltetik magukat.

Bács-Kiskun megye

Az 55-ösön Mélykút és Kisszállás között egy kamion és egy traktor ütközött össze jan. 30-án. A mezőgazdasági jármű két pótkocsit vontatott, a kamion ezekbe futott bele, majd az árokba csúszott, a pótkocsik pedig az úttestre borultak. A mélykúti önkéntes és a jánoshalmi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket. A balesetben senki sem sérült meg.

Csongrád megye

Teljes terjedelmében lángolt egy melléképület csütörtökön délben Ásotthalmon. A ruzsai és a szegedi hivatásos, valamint az ásotthalmi önkéntes tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre. Több vízsugárral, rövid idő alatt megfékezték a tüzet. A beavatkozásnak köszönhetően a főépületben nem esett kár, személyi sérülés sem történt.

Fejér megye

Lesodródott az úttestről és fának ütközött egy személyautó és egy kistehergépkocsi a 102-es főúton, Herceghalom és Zsámbék között, január 27-én. A műszaki mentésben a bicskei önkormányzati, valamint a bicskei és zsámbéki önkéntes tűzoltók vettek részt. A mentők egy embert láttak el.

Győr-Moson-Sopron megye

Tetejére borult egy autó hétfőn este a 861-es főúton, Kópháza térségében, a határátkelő közelében. A soproni hivatásos és a harkai önkéntes tűzoltók visszaállították kerekeire, majd áramtalanították a kocsit. A balesetben személyi sérülés nem történt.

Egy Kossuth Lajos utcai lakóházhoz riasztották a lébényi hivatásos, valamint az ásványrárói önkéntes tűzoltókat Héderváron jan. 30-án este, miután az épületben egy ember rosszul lett. A tűzoltók méréseket végeztek és kimutatták a szén-monoxid jelenlétét a házban, ahol egy cserépkályha működött. A tűzoltók átszellőztették a házat és értesítették a kéményseprőket. A mentők a lakót szén-monoxid-mérgezés gyanújával kórházba szállították.

Hajdú-Bihar megye

Kigyulladt egy családi ház egyik szobája január 27-én késő este Nagyrábén, a Tank utcában. A püspökladányi hivatásos és a nagyrábéi önkéntes tűzoltók vízzel és kéziszerszámokkal határolták körbe a tüzet, majd eloltották a lángokat. A ház lakója megsérült a tűzben, őt a mentők kórházba szállították.

Nógrád megye

Megcsúszott és az út menti bokrok közé sodródott egy autó tegnap délelőtt Romhány és Bánk között. A kocsi eleje felakadt a bokrokra. A rétsági hivatásos tűzoltók és az Érsekvadkerti Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei kiérkezése előtt a járművet már áramtalanították. Az autóból a benne utazó két felnőtt és egy gyermek az egységek kiérkezése előtt ki tudott szállni, a mentők az egyik felnőttet kórházba szállították. Az egységek motoros láncfűrésszel szabadították ki a kocsit a bokor fogságából, egy civil pedig terepjáróval segített a jármű kivontatásában. A mentés ideje alatt az érintett útszakaszon teljes útlezárás volt érvényben.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Lesodródott az útról és villanyoszlopnak csapódott egy személygépkocsi január 27-én Nagyecseden, az Aradi utcában. A nagyecsedi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet és megszüntették a közúti akadályt. A mentők egy embert szállítottak kórházba.

Tolna megye

Január 28-án este hat alkalommal riasztották Tolna megye tűzoltóit jellemzően az erős szél miatt a közlekedésre veszélyt jelentő, leszakadt faágak miatt. A műszaki mentések a dombóvári hivatásos, a bátaszéki önkormányzati, valamint a faddi és gyönki önkéntes tűzoltóknak adtak munkát.

Vas megye

Személykocsi és műanyag panelokat szállító kisteherautó karambolozott január 28-án reggel Pornóapátin, a Fő utcában. Az ütközés következtében az egyik jármű az árokba, míg a másik egy házfalnak csapódva állt meg. A szombathelyi hivatásos és a vaskeresztesi önkéntes tűzoltók vonultak az esethez. Az autó utasa nem tudott kiszállni a járműből, mert annak ajtaja beszorult. A tűzoltók feszítővágó berendezés segítségével kifeszítették az ajtót, kiemelték és átadták a mentőknek az utast, akit kórházba is szállítottak. A rajok mindezek mellett áramtalanították a kocsikat.