Hírek

Beavatkozások 2020. jan. 6–12.
2020. január 15. 15:29
A múlt heti beavatkozásokat összesítő bejegyzésünk következik.

Bács-Kiskun megye

Rakodógép égett Kunszentmiklóson

Kigyulladt egy rakodógép motortere Kunszentmiklós külterületén január 12-én reggel. A helyi önkormányzati és a szalkszentmártoni önkéntes tűzoltók oltották el a tüzet.

 

Győr-Moson-Sopron megye

Műszaki mentés a 84-esen

Megcsúszott az úton és az oldalára borult egy autó a 84-es főúton Nagycenk és Pereszteg között január 12-én. Az esethez a soproni hivatásos, valamint a nagycenki és a peresztegi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik kivontatták az árokból a kocsit. Személyi sérülés nem történt.

 

Autók ütköztek a 82-es főúton, Győrújbarátnál

Összeütközött két személyautó a 82-es főúton Győrújbarát térségében január 7-én este. A baleset következtében az egyik autó az árokba csapódott. Az esethez a győri hivatásos és a győrújbaráti önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket,valamint a helyszínelés után megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben ketten megsérültek, őket kórházba szállította a mentőszolgálat.

Fotó: Győr HTP

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Baleset a 38-ason

Lesodródott az útról és az oldalára borult egy utánfutót vontató kisbusz január 12-én a 38-as főúton

Rakamaznál. A nyíregyházi hivatásos és a rakamazi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet, biztosították a helyszínt, majd a rendőrégi helyszínelést követően mentőkötél segítségével kerekeire állították a kocsit. Személyi sérülés nem történt.

 

Vas megye

Baleset Jáknál

Árokba csúszott egy személygépkocsi Ják külterületén január 10-én kora este. A műszaki mentést a szombathelyi hivatásos és a jáki önkéntes tűzoltók végezték. A járművet annak utasai saját erejüknél fogva hagyták el, közülük két gyermeket a mentők a kórházba kivizsgálásra szállítottak. A káreset felszámolása és a baleseti helyszínelés ideje alatt a forgalom fél útpályán szünetelt.

Fotó: Szombathelyi HTP

 

Somogy megye

Sikerült megmenteni a lángoktól a faházat

Kigyulladt egy körülbelül nyolcvan négyzetméter alapterületű faszerkezetű ház január 8-án késő este Somogyjád Fő utcájában. Az épület fűtőberendezésének kéménykürtője túlhevült és a padlástérben begyújtotta a környezetében található éghető anyagokat. A lakó- és a padlástér is füsttel telítődött, a kémény mellett pedig mintegy négy négyzetméteren lángolt a lambéria és izzott a szigetelés. A kaposvári hivatásos és a somogyjádi önkéntes tűzoltók kiérkezésekor a lakók már megkezdték a lángok oltását kézi tűzoltó készülékkel. Az egységek közös erővel, több oldalról támadva, két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. A tűzoltók ezután átszellőztették és hőkamerával átvizsgálták az épületet. A beavatkozás irányításában a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is részt vett.

Fotó: Kaposvár HTP

 

Heves megye

Kutyamentés a Bélkő-hegyen

Január 7-én délután egy turista tett bejelentést a Heves megyei műveletirányításra, hogy a Bélkő-hegyen egy bajba jutott kutyát talált, amely a közel negyven méteres sziklás hegyoldalról nem tudott lejönni. A bélapátfalvai önkormányzati és önkéntes tűzoltókat riasztották a helyszínre, akiknek a mentés során nem volt könnyű dolguk, mert a fáradt és kétségbeesett kutya támadó magatartást mutatott. A tűzoltók óvatosan, nagy türelemmel közelítették meg a kimerült állatot, így mentőkötelek segítségével sikerült lehozni a szikláról. A kutya gazdáját is megtalálták a helyi tűzoltók, aki elmondta, hogy pár napja szökött el kedvence, azóta kereste. A gazdi megérkezésekor a lánglovagok átadták neki a kutyát, amely egy hálás pillantással köszönte meg a lánglovagok segítségét.

Fotó: Sas István tű. zls.