Hírek

Beavatkozások 2019. nov. 11–17.
2019. november 19. 14:48
Eltömődött kémény, átvágott gázvezeték, karambolok: újabb összeállításunk következik az önkéntes tűzoltók bevetéseiről.

Nógrád megye

Eltömődött kéményhez hívtak tűzoltókat Nemtiben

Nemtiben, a Kossuth úton egy családi ház kandallójának kéménye eltömődött és a füst visszaáramlott a lakótérbe. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a bátonyterenyei hivatásos tűzoltókat és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkénteseit vasárnap este riasztották, akik a kéményben izzást nem tapasztaltak, de kitisztították és átvizsgálták azt. A lakók figyelmét felhívták, hogy a fűtőberendezést a kémény felülvizsgálatáig ne használják. A település polgármestere is a helyszínre érkezett, mivel az ott lakók a fűtést más módon nem tudták megoldani, így elsődlegesen ideiglenes fűtőberendezés biztosítására volt szükség, de szálláslehetőséget is felajánlottak a családnak. Személyi sérülés nem történt.

 

Somogy megye

Átvágott gázvezeték Somogyban

Munkavégzés közben átvágtak egy gázvezetéket a Somogyzsitfa és Csákány közötti útszakaszon. Az esethez a marcali hivatásos és a szőkedencsi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik biztosítják a helyszínt, amíg a gázszolgáltató szakemberei megszüntetik a gázszivárgást. Az eset lakóházakat nem veszélyeztet, de a munkálatok idejére hatvan méteres sugarú körzetben biztonsági zónát jelöltek ki, és az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

 

Komárom-Esztergom megye

Kamionbaleset a 8154-esen

Letért az útról, majd az út mellett tengelyig süllyedt egy kamion hétfő reggel a 8154-es úton a Bokod és Környe közötti útszakaszon. A gépjármű a baleset következtében forgalmi akadályt képezett. Műszaki mentés céljából a tatabányai hivatásos, az oroszlányi önkormányzati és a kecskédi önkéntes tűzoltók vonultak. Az egységek a daru segítségével kicsörlőzték a járművet az árokból, a forgalmi akadályt megszüntették. A tűzoltói beavatkozás ideje alatt teljes útzár volt érvényben.

Fotó: Oroszlány Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Karambol Nyírbogdányban

Teherautó és személygépkocsi ütközött nov. 11-én délután Nyírbogdányban, a Gyártelepnél. A balesethez a nyíregyházi hivatásos és a nyírbogdányi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket és biztosították a helyszínt. A mentők két embert szállítottak kórházba.

 

Pest megye

Gépjárműtűz Gyálon

Kigyulladt egy személygépkocsi Gyálon, a Kőrösi úton, az Ibolya utcánál, nov. 11-én. A motortérben keletkezett tűz. Az esethez a fővárosi hivatásos és a gyáli önkéntes tűzoltókat riasztották. Az egységek eloltották a lángokat. A tűz kis mértékben egy másik autóban is kárt tett.

 

Baleset az 51-es főúton

esodródott az útról, árokba hajtott és egy közúti táblának ütközött egy személygépkocsi november 17-én délután az 51-es főút 54-es kilométerénél, Dömsöd közelében. Az ütközés következtében egy ember a roncsba szorult. A beszorult embert a dömsödi önkéntes, a ráckevei önkormányzati, a szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével kiszabadították, majd áramtalanították és átvizsgálták a járművet.

Fotó: PMKI Szigetszentmiklós HTP

 

Szemét égett Tápiószecsőn

November 16-án este érkezett a jelzés a tápiószecsői önkéntes tűzoltókhoz, mely szerint a temető mellett, a 31-es főúttól kb 30 méterre az erdőben valami ég. A vonulást egy teljes rajjal, hat fővel kezdték meg. Első felderítéskor tűzre utaló jelet nem találtak, az időközben szintén helyszínre érkező nagykátai egységgel felvették a kapcsolatot, végül tizenöt perc keresés után meglett a tűz helye: kb. 20 négyzetméteren összehordott szemét égett. A tüzet kézi szerszámokkal és 1 D sugárral oltották el.

Fotó / tudósítás: Tápiószecső ÖTE / Facebook