Hírek

Új tűzoltóautót mutattak be Földeákon
2019. november 11. 08:36
Csütörtökön az INTERREG-es határonátnyúló “Safer communities in the cross-border area by improved disaster ROHU41” elnevezésű projekt kapcsán tartottak egy “autóbemutató” rendezvényt Földeákon az iskolában.

A projekt célja, hogy a helyi önkormányzat közösen pályázott a romániai Valkány település önkormányzatával arra, hogy a két település önkéntesei 1-1 tűzoltóautóval gazdagodjanak. Ehhez és összességében a tűz megelőzéséhez, és a tűzoltósághoz kapcsolódóan több szemléletformáló rendezvényt is tartottak már a településen és a térségben az iskolásoktól kezdve az édesanyákon át minden korosztály számára.

Szerveztek rendvédelmi napokat, tartottak tűzvédelmi és megelőzési előadásokat iskolákban, óvodákban egyaránt, elméleti- és gyakorlati oktatásokat a tűzoltóknak.  Megérkezett a várva várt tűzoltóautó, melynek a forgalmi engedélye is meg van már és ma mutatták be Földeákon először az iskolásoknak. Balogh Róbert tűzoltó alezredes, tűzoltó parancsnok és Varga Zoltán, a földeáki önkéntes tűzoltóság parancsnoka összehasonlították az új járműt a régivel.

Elmondták, hogy az új autó jóval korszerűbb és gyorsabb, mint a 39 éves elődje. Ez az autó már hab tárolására is alkalmas, nem úgy, mint az IFA, illetve a víztartály is nagyobb benne. Az előadás után a gyerekek beleülhettek az autóba.

Fotó, tudósítás: Promenád.hu