Hírek

Beavatkozások 2019. júl. 1–7.
2019. július 09. 10:47
Habár a múlt hétben a legtöbb munkát a Szabolcsi viharkárok adták a tűzoltóknak, akadt még néhány beavatkozás azon kívül is. Heti válogatásunk.

Győr-Moson-Sopron

Győrben, egy zártkerti övezetben égett július 3-án egy 35 négyzetméteres ház, a lángok pedig már átterjedtek a szomszédos épületre is. Az önkéntesek a helyszínre érkezve a KMSZ irányításával kezdték meg az elsődleges beavatkozást. Az összehangolt munka eredményeképpen a rajoknak sikerült körülhatárolni a tüzet, és így nem terjedt tovább a szomszédos épületekre.
A helyszínen a hivatásos egységek mellett a Győrújbarát ÖTE, a Győrszemere ÖTE, a Koroncó ÖTE önkéntes tűzoltói voltak jelen.

Beszámoló, kép: Győrújbarát ÖTE / Facebook

 

Pest megye

Kompra hajtás közben vízbe csúszott és elmerült egy személyautó szombat délután a Duna Pest megyei szakaszán, a lórévi kompkikötőben. A helyszínre a szigetszentmiklósi hivatásos, a ráckevei önkormányzati és a kis-szigeti önkéntes tűzoltók érkeztek ki, valamint a fővárosi hivatásos tűzoltók búvárszolgálata, akik a jármű felderítésében és kiemelésében is részt vettek. A járművet végül a szigetszentmiklósi gépjárműfecskendő segítségével vontatták ki a partra.

Fotó: Ráckeve ÖT

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Július 4-én délután Mátészalkán, a Hodászi úton egy közel háromezer négyzetméteres csarnok épületben keletkezett tűz, ahol egy oxigén tartályt tároltak. A tűz oltásánál a mátészalkai tűzoltókon kívül nyírbátori, fehérgyarmati, baktalórántházi, nyíregyházi, kisvárdai, cigándi és záhonyi hivatásos egységek, valamint a csengeri önkormányzati és a tarpai önkéntes tűzoltók vettek részt. A tűzoltók öt vízsugárral, több irányból oltották az épületet, amely közvetlen közelében két PB és öt oxigén palackokat is találtak, amelyeket hőterhelés nem ért. Az oltást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az épületben hat személy tartózkodott, akik elhagyták az épületet személyi sérülés nem történt. A környező tíz lakóházakból tizenöt személy került ideiglenesen kimenekítésre, akik a tűz eloltását követően visszatérhettek az otthonaikba. A tűz keletkezésének helye, ideje és oka a tűzvizsgálati eljárás lefolytatását követően kerül megállapításra.

Fotó: Kovács György tű. alezredes, Kiss András tű. alezredes