Hírek

Beavatkozások 2019. jún. 3–9.
2019. június 11. 08:17
A múlt héten ismét számos beavatkozásról kaptunk hírt, amelyek között ezúttal sajnos a műszaki mentések voltak túlsúlyban.

Csongrád megye

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő hétfőn délelőtt Szatymazon. A szegedi hivatásos és a sándorfalvi önkéntes tűzoltók mérőműszerei is kimutatták a mérgező gáz jelenlétét egy szatymazi lakóházban. A tűzoltók átszellőztették az épületet, majd értesítették a szolgáltató szakembereit. Az eset során személyi sérülés nem történt.

 

Győr-Moson-Sopron megye

Csütörtökön délután egy menetrend szerint közlekedő autóbusz és egy személykocsi karambolozott a 84-es főút 104-es kilométerénél, Pereszteg térségében. Az ütközéstől mindkét jármű az árokba borult. Az esethez a soproni és győri hivatásos, valamint a peresztegi és nagycenki önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket, majd a helyszínelés után daru segítségével visszaemelték az árokba borult autóbuszt az úttestre. A buszon nem sérült meg senki, a személykocsi sofőrje könnyű sérülést szenvedett.  Az érintett útszakaszt a műszaki mentés és helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták.

 

‎Jász-Nagykun-Szolnok megye

Árokba borult egy napraforgót szállító nyerges vontató szerda délután a 3227-es úton, Jászkisér külterületén. A pótkocsi rakománya kiszóródott és kisebb mennyiségű üzemanyag is elfolyt. A jászkiséri önkormányzati és a jászapáti önkéntes tűzoltók áramtalanították a kamiont, illetve a helyszín biztosítása mellett segítettek a járművet a kamionmentőre helyezni. A tűzoltók végezetül letakarították az úttestet. A kamionban ketten utaztak, de senki sem sérült meg.

 

Pest megye

Összeütközött egy személygépjármű és egy teherautó szerda délelőtt a 10-es főúton Piliscsaba térségében. A baleset következtében a tehergépjármű az oldalára borult. A műszaki mentéshez az esztergomi hivatásos és a piliscsabai önkéntes tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járműveket, a forgalmi akadályt megszüntették. A helyszínre mentőszolgálat is érkezett.

Fotó: Esztergom Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

 

Tolna megye

Áradás Értényben

Nagy mennyiségű csapadék hullott a Tolna megyei Értényben húzódó Jégveremi-árok Somogy megyei vízgyűjtő területén, ami miatt a patak szerdán délután felduzzadt, kilépett medréből és az értényi Szabadság utcában három lakóházat is körbezárt. A káresethez a tamási önkormányzati tűzoltók és a tamási önkéntes tűzoltók vonultak két gépjárműfecskendővel. A tűzoltók egy erőgép segítségével bementek a lakóházakhoz és két felnőttet, illetve két fiatalkorút kimentettek, akiket ideiglenesen rokonok fogadtak be.

Személygépkocsik ütköztek a 64-esen

Közlekedési balesethez riasztották június 5-én reggel a sárbogárdi hivatásos tűzoltókat. A 64-es főúton, Simontornya és Igar között két személygépkocsi ütközött, mindkét autó az út menti vízelvezető árokban állt meg. A sárbogárdi hivatásos és a simontornyai önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd segítettek az egyik gépkocsit autómentőre helyezni, a másik járművet pedig félrevontatták.

Fotó: sárbogárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság

 

Zala megye

Megsüllyedt az útpadkán egy bauxitot szállító teherautó hétfő délelőtt Gelsesziget külterületén, a 7527-es számú úton. A járművet a nagykanizsai hivatásos és a gelsei önkéntes tűzoltók daru segítségével vontatták ki, ezt követően a jármű folytatta az útját.

 

Vas megye

Két személygépkocsi ütközött a szombatról vasárnapra virradó éjjel Horvátzsidány és Kőszeg között.

Horvátzsidány felől Kőszeg irányába tartott a Ford személyautó, amikor őz szaladt a jármű elé. A sofőr nem tudta elkerülni az ütközést és elütötte az állatot, ami a helyszínen kimúlt. A Ford ezután áttért a szemközti sávba, ahol félfrontálisan ütközött a szemből érkező Peugeot-val.

A balesethez a horvátzsidányi önkéntes tűzoltók, a kőszegi önkormányzati, valamint a szombathelyi hivatásos egységek vonultak.

Mindkét autóban ketten-ketten ültek, mindenki súlyos sérülést szenvedett.

Fotó: Horvátzsidány ÖTE / Facebook