Hírek

Csongrád megyei tűzoltó verseny
2019. június 03. 08:09
Mindszenten találkoztak a Csongrád megyei önkéntes és létesítményi tűzoltók szombaton. Többek között kismotorfecskendő szerelésben versenyeztek.

– A Csongrád Megyei Tűzoltó Szövetség 1990 óta szervezi meg az önkéntes és létesítményi tűzoltók évenkénti megyei versenyét – mondta Dudás Miklós, a Csongrád Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke. Csongrád megyében egyébként 24 beavatkozó önkéntes tűzoltó egység van.

A mindszenti versenyen kismotorfecskendő-szerelésben, gépjárműfecskendőről szerelésben, CTIF-szerelésben mérték össze tudásukat az önkéntesek, az erejüket pedig gépjármű húzásban és főzőversenyen is bevetették.

A mindszenti megmérettetésen 14 csapat vett részt.

Dudás Miklós elmondta: a jól működő, bevetéseken is részt vevő egyesületeknél nincs gond az utánpótlással. A kistelepüléseken, ahol csökken a fiatalok száma, ott viszont nehéz új önkénteseket toborozni. Arról is beszélt, hogy az önkéntesek eszközei egyre jobbak.

– Egyre több a hivatásos tűzoltóságoktól kapott gépjármű. Ezek a fecskendők már nem 40-50 évesek, hanem 15-20 évesek. Sőt, van, ahol új eszközökkel dolgoznak. Most Mindszenten bemutattuk például a Heros-Mahindra Goa gyorsbeavatkozót, amit a Sándorfalva ÖTE kapott meg csapatpróbára. Gyakorlatilag minden van benne. Kiválóan alkalmas az elsődleges beavatkozásra, amíg kiérnek a hivatásosok.

Forrás, fotók: Délmagyar.hu