Hírek

Tűzoltószertár-látogatás Bolháson
2019. május 29. 13:05
Egy alig 500 fős település – Bolhás – adott otthont az idei Somogy megyei tűzoltó versenynek. A versenyzők és az érdeklődők a nemrég épített új tűzoltó szertárt is megtekinthették, amely az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból, a LEADER-programból nyert támogatás segítségével készülhetett el.

A 2011. szeptember 23-án 13 fővel megalakított Bolhási Önkéntes Tűzoltó Egyesület nagy utat tett meg; aktivitásban, szervezésben jeleskedtek. A pályázattal jól sáfárkodva, az ÖTE Bolhás a támogatás keretéből a település központjában új tűzoltó szertárt épített, melynek bekerülési költsége bruttó 33 569 438 Ft volt. Ezen kívül a védőfelszerelésekre, illetve az építéssel és beszerzéssel felmerülő költségekre 4 190 326 Ft-ot fordítottak.

A bruttó 164,4 m2 alapterületű bázis (földszint 131,38 m2, emelet 16 m2), hagyományos szerkezetű, három traktusos (szerállás, közösségi helyiségek, ügyeleti pihenő helyiségek), részben földszinti épület. A tetőterében egy vendégszobát is sikerült kialakítani.

Az Ausztriából beszerezett gépjárműfecskendő mellett bevetési öltözékek, tűzoltó sisakok, légzőkészülék, védőkesztyűk sorakoztak. Mivel az egyesület részben önkormányzati feladatot lát el, az önkormányzattal szoros együttműködésben dolgoznak, amihez anyagi támogatást is ad a település – ismertette a látogatókkal Galba Mihály polgármester.

A ma már 40 főre növekedett tagság elvégezte a tűzoltó munkához szükséges alaptanfolyamot és a látogatók szerint méltán lehet büszke az eddig megtett útra.

Fotó: ÖTE Bolhás

 


 

Kapcsolódó képek:

Tűzoltószertár-látogatás Bolháson Tűzoltószertár-látogatás Bolháson Tűzoltószertár-látogatás Bolháson
>>> További képek a galériában <<<