Hírek

Beavatkozások 2019. máj. 20–26.
2019. május 29. 09:53
Múlt heti beavatkozásokról szóló összeállításunkat tesszük közzé.

Csongrád megye

A Mindszent Önkéntes Tűzoltó Egyesület számára sűrű volt a múlt hétfő. Először hajnali 2:30-kor két kidőlt fához riasztották őket; aztán aznap, alig négy órával később, 6:30-kor újabb kidőlt fánál kellett megismételni a „romeltakarítást”. Délután, tíz perccel hat előtt Mindszenten, a Szabadság utcán balesetezett gépjárműnél kellett a helyszínt biztosítaniuk; a vezető elvesztette az uralmát az autó felett, és nekicsapódott egy villanyoszlopnak. A balesetben érintett négy személyt kórházba szállították, az áramszolgáltató szakemberei pedig – az önkéntes tűzoltók biztosítása mellett – kijavították a sérült oszlopot.

A mindszentiek május 23-án kapták a következő riasztást, 19:49-kor: egy lángra kapó benzinkanna miatt egy családi ház melléképülete is kigyulladt, a tűz pedig átterjedt a lakóház tetőszerkezetére is. Az önkéntesek gyors beavatkozásának köszönhetően a tűz nem terjedt tovább.

Az ÖTE minden esetben a Hódmezővásárhely Hivatásos Tűzoltóság tűzoltóival együtt avatkozott be.


Komárom-Esztergom megye

Árokba borult két személygépjármű hétfő este a 8135. számú úton Dad térségében a kecskédi és kömlődi elágazásnál. A baleset következtében az egyik jármű a bal árokban, a kerekein állt meg, a másik kocsi tetejével az ellenkező oldali árokba borult. A fejtetőre borult járműben egy fő, a másik járműben öten utaztak. A műszaki mentéshez az oroszlányi önkormányzati, a kocsi és császári önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították, majd kihúzták az árokból a gépjárműveket.

Fotó: Oroszlány Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság


Pest megye

Személygépkocsi és egy kamion ütközött össze május 21-én reggel az 51-es főút 31-es kilométerénél, Majosháza közelében. Az ütközés következtében az autó az árokba csapódott és az oldalára borult. A szigetszentmiklósi hivatásos és a délegyházi önkéntes tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járműveket, majd biztosították a helyszínt.

Fotó: PMKI Szigetszentmiklós HTP


Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Ibrányban óvoda udvarán lévő fűzfa törzse hasadt ketté a hétvégén, és veszélyt jelentett az ott dolgozókra. Az ibrányi önkormányzati tűzoltók avatkoztak be és szüntették meg a veszélyt. Személygépkocsi motortere égett Ibrányban, a Kossuth Lajos utcában. A Dózsa György utcában lakóház villanyóra szekrénye égett. Mindkét tűzesethez az ibrányi önkormányzati tűzoltók vonultak, a gépkocsi motorterének tüzét egy vízsugárral, a villanyóraszekrényt egy kézi tűzoltó készülékkel oltották el.