Hírek

Beavatkozások 2019. ápr. 22–28.
2019. április 30. 12:40
A múlt heti beavatkozások között vegyesen szerepeltek műszaki mentések és tűzoltások; egy önkéntes tűzoltó egység annak ellenére érkezett a tűzhöz, hogy előzőleg gépjárművük tűzoltásra alkalmatlan állapotba került.

Fejér megye

Több autó a lángok martalékává vált azon a garázssoron, amely április 22-én este gyulladt ki Kápolnásnyéken. A Bartók utcában a tizenegy állásos garázssorból hét teljes terjedelmében égett. A lángokat a székesfehérvári és a pusztaszabolcsi hivatásos, valamint a pázmándi és a velencei önkéntes tűzoltók fékezték meg. A gyors beavatkozásnak köszönhetően három garázst sikerült megmenteni a lángoktól. A tűzben négy autó kiégett, a tetőszerkezet nagy része megsemmisült. Személyi sérülés nem történt. A tűz keletkezési okát, körülményeit a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vizsgálja.

Fotó: Fejér MKI

 

Győr-Moson-Sopron megye

Tápszentmiklós és Bakonybánk közötti, nehezen átjárható területen ütött ki tűz április 27-én. Száraz fű, bozótos és illegálisan lerakott szemét égett mintegy két hektáron. A pannonhalmi, a kisbéri, a győri és a pápai hivatásosok mellett a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltók fékezték meg a lángokat. Az ÖTE tűzoltó gépjárműve korábban meghibásodott, az önkéntesek így műszaki mentővel voltak kénytelenek kivonulni, és szikracsapóval, lapáttal, puttonyfecskendővel avatkoztak be.

Tudósítás, fotó: Veszprémvarsány ÖTE / Facebook

 

Pest megye

Árokba csúszott egy kisbusz a 12-es főúton

Úton megcsúszott és árokba hajtott egy kisbusz április 23-án délután a 12-es főúton, Nagymaros közelében. A balesetben személyi sérülés nem történt, az autó forgalmi akadályt okozott. A helyi önkéntes és a váci hivatásos tűzoltók átvizsgálták, majd az árokból kivontatták a járművet.

Fotó: PMKI Vác HTP

 

Villanyoszlopnak ütközött egy gépkocsi Gyömrőn

Árokba hajtott és villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi április 22-én éjszaka Gyömrőn, a Mendei úton. Az ütközés következtében az oszlop eltört, az autóban utazó négy ember könnyebb sérüléseket szenvedett, őket a mentők kórházba szállították. A gyömrői önkéntes tűzoltók és a monori hivatásosok áramtalanították és átvizsgálták, majd a helyszínelést követően kivontatták az árokból a járművet. Az eltört oszlop cseréjéről a szolgáltató fog gondoskodni.

Fotó: PMKI Monor HTP

 

Tűz Leányfalun

Kigyulladt egy cukrászüzem és a vele egybeépített családi ház tetőszerkezete április 22-én délután Leányfalun, a Móricz Zsigmond úton. A tűzoltók kiérkezésekor a négyszázötven négyzetméteres alapterületű épület tetőzete már teljes egészében égett, a tűz további épületeket is veszélyeztetett. A tüzet a szentendrei, fővárosi hivatásos, valamint a leányfalui és a visegrádi önkéntes tűzoltók oltották el, akadályozták meg a lángok továbbterjedését. A tűzoltók munkáját a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az épület tetőszerkezete a tűzben megsemmisült, az anyagi kár jelentős, személyi sérülés nem történt. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a tűz keletkezésének okát és körülményeit.

Fotó: PMKI Szentendre HTP

 

Komárom-Esztergom megye

Melléképület égett Ácson

Kigyulladt egy családi házzal egybeépített melléképület Ácson csütörtök hajnalban. A lakók az ácsi önkormányzati tűzoltók és a komáromi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt elhagyták a házat. Az egységek az oltási munkálatok közben négy gázpalackot hoztak ki a melléképületből, hűtésüket folyamatosan végezték. A tetőszerkezet teljesen leégett, a családi ház lakhatatlanná vált, személyi sérülés azonban nem történt.

Fotó: Komárom Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

 

Ütközéses baleset Komáromban

Egy személyautó és egy alkatrészeket szállító kisteherautó ütközött szerda reggel Komáromban a Bánki Donát és az Irinyi János utca kereszteződésénél. A kisteherautó az ütközés során felborult, korlátnak majd egy kandelábernek ütközött. Az ütközés erejétől a kandeláber megdőlt a kisteherautó üzemanyagtartálya megsérült. A balesetben a személyautó vezetője könnyű sérüléseket szenvedett. A komáromi hivatásos és a komáromi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket, a forgalmi akadályt megszüntették.

Fotó: Komárom Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

 

Vas megye

Két hektáron égett a vágástéri hulladék, gaz, avar Csepreg és Acsád határában szerdán délután. A tűzoltók helyszínre érkezéséig a lángok egy erdőterületre is átterjedtek. A helyszínre a szombathelyi, sárvári hivatásos, csepregi önkormányzati valamint horvátzsidányi önkéntes tűzoltókat riasztották. Az oltást a Vas megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A tűzoltók munkáját az erős szél nehezítette. Az egységek négy vízsugárral körbehatárolták a lángokat, majd kéziszerszámok segítségével eloltották a lángokat. A tűzeset során nem sérült meg senki.

Fotó: Göncz Szabolcs tű. alezredes/Szombathely