Légzőkészülékes gyakorlaton a Vas megyei önkéntesek
2019. április 05. 09:12
Komplex gyakorlatsor végigjárásával fejlesztették tudásukat március 30-án Szombathelyen azok az önkéntesek, akik az első modult már elvégezték.

Az első modult két időpontban, 2018. április 14-én és 2019. március 9-én zajlott, amelynek során a légzőkészülék használatáról és a biztonsági előírásokról volt szó, majd a résztvevők a megszerzett tudást egy teszt megírásával és egy gyakorlat teljesítésével tanúsíthatták.

A második modulra szombaton került sor, ezen harmincketten vettek részt. Az oktatásra több tűzoltó egyesülettől, így a Peresznyei, Vaskeresztesi, Szombathelyi, Nemescsói, Horvátzsidányi, Vépi, Táplánszentkereszti és Sorkifalud - Gyanógeregyei Községek Önkéntes Tűzoltó Egyesületétől is volt jelentkező. A foglalkozáson résztvevőknek egy komplex gyakorlati feladatsort kellett teljesíteniük, amelyet a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság pincéjében tartottak. A feladatot mindenki sikeresen abszolválta.

Fotó: Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság