Hírek

Pécsi gyakorlat az önkéntes tűzoltó egyesületeknek
2019. április 03. 15:54
A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Pécsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltási gyakorlatot szervezett négy baranyai és egy somogy megyei tűzoltó egyesület részére, amit a hétvégén tartottak meg.

A gyakorlaton a baranyai Mecseknádasd, Pécs, Szabadszentkirály és Szászvár ÖTE, valamint a somogyi Szentbalázs ÖTE tagjai vettek részt. Az egyesületi tagok – akik száma meghaladta a harminc főt – a volt pécsi Á/1 laktanya területén végezték a szimulált beavatkozásokat. A zárt téri és a talajszint alatti tűzoltás taktikai lépéseit gyakorolták, megismerték a több száz fokos hőterhelés hatásait, megtapasztalhatták, hogy milyen nehéz egy füsttel telített helyiséget átvizsgálni, valamint milyen előnyöket szolgál a hőkamera alkalmazása.

A jelenelvő egyesületi tagok nagy létszámára való tekintettel a feltételezéseket ismételődően alakították ki a szervezők, így valamennyi önkéntes tűzoltó kipróbálhatta rátermettségét.

Az egyesületek tagjai hasznosnak ítélték meg a gyakorlatot, köszönetüket és egyben reményüket fejezték ki, hogy a jövőben is részt tudnak venni ilyen eseményen.

Fotó: Szentbalázs ÖTE


 

Kapcsolódó képek:

Pécsi gyakorlat az önkéntes tűzoltó egyesületeknek Pécsi gyakorlat az önkéntes tűzoltó egyesületeknek Pécsi gyakorlat az önkéntes tűzoltó egyesületeknek
>>> További képek a galériában <<<