Hírek

Beavatkozások 2019. feb. 4–10.
2019. február 11. 08:46
Összesen három múlt heti beavatkozásról kaptunk hírt: két családi háznál és egy kazánházban kiütött tűzhöz vonultak önkéntes és önkormányzati tűzoltók.

Vas megye

Családi házban keletkezett tűz Ostffyasszonyfán

Egy kétszáz négyzetméteres családi házban keletkezett tűz Ostffyasszonyfán, a Petőfi Sándor utcában pénteken a reggeli órákban. A helyszínre a sárvári hivatásos és a csöngei önkéntes tűzoltókat riasztották. Az egységek kiérkezéséig egy gázpalack felrobbant a tűzben. A tűz keletkezésekor az épületben két ember tartózkodott, akik még idejében el tudták hagyni a lakóingatlant, nem sérültek meg. A tűzoltó egységek hat vízsugárral, több irányból láttak neki az oltásnak, majd kéziszerszámok segítségével megbontották a tetőszerkezetet. Az eset során három lakó önkormányzati lakásban került elhelyezésre.

Fotó: Paor-Smolcz András tű. fhdgy. / Sárvár HTP


Pincében keletkezett tűz Táplánszentkereszten

Kazán és annak környezete égett Táplánszentkereszten, a Rákóczi utcában található családi házban csütörtökön a kora esti órákban. A szombathelyi hivatásos és a táplánszentkereszti önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egységek kiérkezéséig az áramtalanítás megtörtént. A tűzoltók egy vízsugárral a tűz továbbterjedését megfékezték, majd eloltották a lángokat. A tűzeset során nem sérült meg senki, lakosságvédelmi intézkedésre volt szükség.

Fotó: Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

     

Hajdú-Bihar megye

Tűz ütött ki egy harminc négyzetméter alapterületű kazánházban és a mellette található fűtőanyag tárolóban, február 6-án Magyarhomorogon, az Árpád utcában. Az esethez a berettyóújfalui hivatásos és a komádi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a lángokat. A tűzoltók átvizsgálták, majd átszellőztették az épületet.

Fotó: Berettyóújfalu HTP