Hírek

Új év, új önállóan beavatkozó ÖTE
2019. január 07. 10:50
Január elsejétől önállóan is beavatkozhat a Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület, akiknek azonban tavaly összetört a gyorsbeavatkozó járművük, ezért adománygyűjtést kezdeményeztek.

Az önkéntesek Tordas, Martonvásár, Ráckeresztúr, Baracska és Gyúró közigazgatási területén a vállalt készenléti időszakban a hivatásos és önkormányzati tűzoltó egységek nélkül, egyedül is beavatkozhatnak. A tagok éves szinten 4500 óra készenlétet vállaltak.

Fejér megyében – a pázmándi és a lajoskomáromi önkéntes tűzoltó egyesület mellett – ők már a harmadik önálló beavatkozásra jogosult önkéntes tűzoltóság. Ráadásul az idei év is aktívan indult: január 3-án Ráckeresztúron segítettek egy mozgásképtelen beteg kórházba szállításában, január 4-én pedig Gyúrón riasztották őket egy kútban ragadt cica mentéséhez.

 

Az egyesület adománygyűjtést kezdeményezett a balesetben használhatatlanná vált jármű és a legfontosabb sérült felszerelések pótlására.

A segíteni szándékozók a következő, az egyesület tulajdonában lévő K&H Bank Zrt. számlaszámra utalhatnak: 10403174-5052687480901005. A megjegyzésbe írják be, hogy „adomány jármű”.

 

Fotó: Martonvásár ÖTE