Hírek

Tűzoltó gépjárműfecskendővel gazdagodott a Zalalövői ÖTE
2018. december 11. 09:41
A zalalövői önkéntes tűzoltók egy STEYR Bronto tűzoltó gépjárműfecskendőt vehetett át december 8-án.

Az átadott tűzoltóautó korábban a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon látott el szolgálatot. A gépjárműfecskendő ünnepélyes átadására a zalalövői Salla Művelődési Központ és Könyvtár épülete előtti területen került sor szombaton.

Az eseményen elsőként Vigh László országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket. Megköszönte az önkéntesek segítségét, amit a „fehér folton” fekvő Zalalövő lakosság tűzvédelmének megóvásáért nap, mint nap tesznek. „Az önkéntesek szabadidőt nem sajnálva segítik a közösséget, amely óriási jelentőséggel bír”- mondta a képviselő.

Egri Gyula tű. ezredes, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója személyes élményeit mesélte el a gépjárműfecskendővel kapcsolatban, amikor az még Nagykanizsán látott el szolgálatot. Jókívànságát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a tűzoltó gépjárműfecskendőt minél kevesebb beavatkozásnál kelljen használnia az önkéntes egységnek.

Dr. Bognár Balázs tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója kiemelte, hogy az egyesületet a bajtársiasság és a tenni akarás jellemzi, mindehhez fontos, hogy egy eszköz is a rendelkezésükre álljon, amellyel a beavatkozások alkalmával segíteni tudnak. Az igazgató hangsúlyozta, hogy örömére szolgál, hogy Pápoc, Egyházasrádóc és Alsószölnök mellett Zalalövő önkéntes tűzoltói is birtokba vehetnek egy felújított STEYR Bronto tűzoltó gépjárműfecskendőt, mindemellett pedig december 6-án hetvennyolc másik önkéntes tűzoltó egyesület mellett a zalalövői egyesület is átvehette az önkéntes tűzoltóknak kiírt pályázaton elnyert eszközöket az igazgatóságon.

Pintér Antal, Zalalövő város polgármestere felelevenítette az önkéntes tűzoltó egyesület történetét, majd megköszönte a helyi önkéntesek áldozatkész munkáját, amit a város lakóinak biztonságérzetének megóvása érdekében tesznek. Az ünnepség következő részében Horváth István Sándor plébános megszentelte a gépjárműfecskendőt, ezt követően Egri Gyula tű. ezredes, Zala megyei igazgató és Dr. Bognár Balázs tű. ezredes Vas megyei igazgató átadták a jármű indítókulcsát Hajdu Mihálynak, a Zalalövői Városi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökének.

Fotó: Balogh Eszter tű.ftőrm./Vas MKI


 

Kapcsolódó képek:

Tűzoltó gépjárműfecskendővel gazdagodott a Zalalövői ÖTE Tűzoltó gépjárműfecskendővel gazdagodott a Zalalövői ÖTE Tűzoltó gépjárműfecskendővel gazdagodott a Zalalövői ÖTE
>>> További képek a galériában <<<