Hírek

Beavatkozások 2018. nov. 26. – dec 2.
2018. december 04. 15:25
Ezúttal Fejér, Komárom-Esztergom, Pest és Vas megyéből kaptunk beszámolókat különféle beavatkozásokról.

Fejér megye

 

Húsfüstölő égett Gánt-Bányatelepen

Lángra kapott egy húsfüstölő Gánt-Bányatelepen november 26-án, a késő éjszakai órákban. A tűzjelzést egy autóbusz vezetője adta, ezt követően pedig a székesfehérvári hivatásos tűzoltók mellett a csákvári önkéntes tűzoltók indultak el segítséget nyújtani. Személyi sérülés nem történt, a tüz eloltásához egy vízsugárra volt szükség.

 

Tragikus tűzeset Tabajdon

A reggeli órákban érkezett a segélykérő hívás, amely szerint Tabajdon, a Petőfi utca egyik családi házából füst szivárog. A november 28-án bekövetkezett tűzesethez a váli önkormányzati tűzoltók kaptak riasztást. A közelben tartózkodott egy budapesti hivatásos tűzoltó, aki szolgálatát követően otthonába utazott és az esethez riasztott bajtársai előtt ért a lakóházhoz. Gyors felderítést követően bement az épületbe, ahol a füsttel telített hálószobából kimentett egy földön fekvő idős férfit. A szobában egy fából készült ruhásszekrény és ruhák égtek, amelyet a váli tűzoltók egy vízsugárral eloltottak. A kimentett férfi életét már nem lehetett megmenteni, a mentők csak a halál tényét tudták megállapítani.

Fotó: Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes

 

Komárom-Esztergom megye

 

Összeütközött egy kamion és egy autóbusz hétfő hajnalban az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Ács térségében. A baleset következtében a busz, amelyen 32 fő utazott, az oldalára borult. A káresethez a tatabányai és a komáromi hivatásos, valamint a nagyigmándi önkormányzati tűzoltókat riasztották. Az utasoknak sikerült önerőből elhagyniuk a buszt, ennek ellenére az egységek átvizsgálták a gépjárműveket beszorult személy után kutatva, majd áramtalanították a járműveket. A műszaki mentés a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányításával történt. A balesetben négy fő - a busz utasai közül - és a kamion vezetője sérült meg, akik könnyű sérüléseket szenvedtek el. A mentőszolgálat három főt kórházba szállított. A műszaki mentés idején teljes útzár volt érvényben az autópályán.

 

Pest megye

 

Tűz volt egy óvodában Biatorbágyon

Tűz keletkezett egy kettőszáz négyzetméteres konténerekből összeállított óvodában csütörtökön délelőtt Biatorbágyon, a Rákóczi utcában. Villanyóra és a környezte kapott lángra, valamint az ingatlan füsttel telítődött. A tűzoltók kiérkezése előtt az ott dolgozók ötven gyermeket az óvodából kikísértek, majd egy másik épületbe átmentek. Az érdi és a törökbálinti hivatásos, valamint a biatorbágyi önkéntes tűzoltók porral oltókkal, valamint két vízsugár segítségével oltották el a lángokat, majd szellőztették át a füsttel telítődött építményt. Az intézmény ideiglenes használhatatlanná vált, személyi sérülés nem történt.

Fotó: Érd HTTP

 

Kamion és egy személygépkocsi ütközött össze a 31-es főúton

Frontálisan ütközött össze egy kamion és egy személygépkocsi december 3-án a kora délutáni órákban a 31-es főút 33-as kilométerénél, Sülysáp közelében. A balesetben az autó sofőrje súlyos sérüléseket szenvedett, az összetört gépkocsik forgalmi akadályt okoztak. A sülysápi önkéntes tűzoltók, valamint a nagykátai és a monori hivatásosok áramtalanították és átvizsgálták a járműveket, majd biztosították a helyszínt. Az ütközés során a teherautó üzemanyagtartálya leszakadt, több száz liter üzemanyag az úttestre kifolyt, ezért az olaj felitatatásáig, illetve az út megtisztításáig a főutat lezárták, a forgalmat elterelték.

Fotó: PMKI Nagykáta HTTP

 

Vas megye

 

Garázsban tárolt autó gyulladt ki Nardán

Családi házzal egybeépített garázsban lévő autó gyulladt ki, majd égett teljes terjedelmében Nardán a Kossuth utcában csütörtökön este. A tűzesethez a szombathelyi hivatásos, a nardai és a felsőcsatári önkéntes tűzoltókat riasztották. Az egységek két vízsugárral és kéziszerszámok segítségével eloltották a lángokat. A tűzeset kapcsán nem sérült meg senki.

Fotó: Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

 

Mezőgazdasági vontató gyulladt ki Nemeskocson

Munkavégzés után gyulladt ki egy mezőgazdasági vontató Nemeskocson, a Kossuth utcában egy földterület mellett pénteken az esti órákban. A sárvári hivatásos és a celldömölki önkormányzati tűzoltók vonultak a tűzesethez. Az egységek az áramtalanítást követően két vízsugárral megfékezték a lángokat. A tűzeset kapcsán nem sérült meg senki.

Fotó: Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság