Hírek

Küldöttgyűlés
2018. december 03. 08:51
A Magyar Tűzoltó Szövetség 2018. november 30-án, 14:30 órai kezdettel tartotta soron következő Küldöttgyűlését.

Az eseményen a BM OKF képviseletében megjelent és köszöntötte a küldöttgyűlés résztvevőit Fülep Zoltán tű. ezredes, valamint a MOL képviseletében Légrádi Richárd, aki a MOL az üzemanyag-pályázatáról adott tájékoztatást és egyben átvette a MTSZ elismerő oklevelét.

Dobson Tibor ddtbk., az MTSZ elnöke a tűzvédelmi oktatás-nevelés területén kifejtett kiemelkedő pedagógiai és szakmai munkájáért elismerést adott át Sipos Klára tű. alezredesnek és Sáfrány Péter tű. századosnak, a határon túli tűzoltó szervezetek képzésében végzett kiemelkedő tevékenységéért pedig Nyers István ny. tű. alezredesnek és Lantos József tű. őrnagynak.

Sipos Klára 1998-ban kezdte el az ifjúsági tűzvédelmi programot óvodákban, iskolákban; a foglalkozások során játékos formában tanította meg a gyerekeknek a tűzvédelem alapjait. Az alezredes asszony ismeretterjesztő és oktató munkafüzetet is írt iskolásoknak „Vigyázz a tűzre” címmel, amely a Budapesti Tűzoltó Szövetség gondozásában és kiadásában jelent meg. Idén tizedik alkalommal került megrendezésre Sümegen a nyári nemzetközi tűzoltótábor gyerekeknek, ahová évről évre Koscianból, Sümeg lengyel testvérvárosából érkeznek diákok. A tábor vezetője és „lelke” az alezredes asszony, aki a két város közötti kapcsolatokért és így a lengyel-magyar barátságért is sokat tett.

Sáfrány Péter ny. tűzoltó százados immár 35 éves tankönyvírói múltat tudhat a háta mögött. Több, általános iskolásoknak szóló, tűzvédelmi ismereti témájú könyv (Tűzvédelmi ismeretek 3. osztály, Tűzvédelem 3-4. osztály, Tűzvédelem 6-16 éves gyerekeknek, Tűzpróba tréningek, tesztek tizenéveseknek stb.) szerzője és tűzvédelmi taneszközök fejlesztője. Számos publikációja jelent meg a tűzvédelmi nevelés területén.

Nyers István (Kóka ÖTE elnöke és Pest Megyei Tűzoltó Szövetség alelnöke) és Lantos József (Kóka ÖTE) Magyar Tűzoltó Szövetség által megalapított Kárpát-haza Önkéntes Tűzoltó Hálózat részeként számos oktatást, kiképzést tartottak határon túli magyar önkéntes tűzoltók számára.

 

A küldöttgyűlésen az alábbi napirendi pontok kerültek megtárgyalásra:

1. Tájékoztató az előző küldöttgyűlést követő időszak eseményeiről, a 2018. évi pénzfelhasználásról
2. 2019. évi Munkaterv és 2019. évi Költségterv – szavazástól függő – elfogadása
3. A MTSZ egyenruházati és Öltözködési Szabályzat elfogadásáról szóló tájékoztató
4. A Magyar Tűzoltó Szövetség megalakulásának 150. jubileumi évében történő rendezvények előkészítése
5. Egyebek

Az elnöki tájékoztatóban elsősorban a továbblépés, a fejlődés lehetőségeiről, az azokkal összefüggő, már megtett lépésekről, a továbbiakban a költségvetés növelése érdekében tervezett kezdeményezésekről esett szó.

A MTSZ 2019. évi Munka- és Költségtervét a küldöttek írásban előzetesen megkapták, ahhoz további kiegészítés nem érkezett, így azok egyhangúan elfogadásra kerültek.

Az Öltözködési Szabályzathoz néhány kiegészítés került ismertetésre, valamint a 2020-ban a 150 éves jubileumi ünnepségekkel kapcsolatban hangzottak el kiegészítő információk, elsősorban a budapesti helyszínekre tervezett programok vonatkozásában.

A Küldöttgyűlés végén a MTSZ elnöke mindenkinek megköszönte a munkáját, békés, meghitt ünnepeket és sikeres, eredményes évet kívánt az elkövetkező évre.


 

Kapcsolódó képek:

Küldöttgyűlés Küldöttgyűlés Küldöttgyűlés
>>> További képek a galériában <<<