Hírek

Magyar és szlovén önkéntes tűzoltók közös gyakorlata
2018. november 13. 09:38
A Bajánsenyei ÖTE Hodos és Kapornak szlovén település tűzoltóival tartott közös gyakorlatot székhelyén.

A Zala megyében működő hivatásos tűzoltóparancsnokságokkal összesen harmincnyolc önkéntes tűzoltóegyesületnek van együttműködési megállapodása. A megállapodás keretein belül a tűzoltóságok felügyeletet biztosítanak az önkéntesek felett és segítik szakmai előrehaladásukat is.

A bajánsenyei egyesület annak ellenére, hogy helyileg Vas megyében található a hozzá közelebb található Lenti Tűzoltóparancsnoksággal van együttműködési megállapodása. A bajánsenyeiek már számos alkalommal bizonyították létjogosultságukat, hiszen a szélsőséges időjárások esetében nagy segítségére voltak hivatásos kollégáiknak a viharkárok és egyéb más káresemények felszámolásában.

A határ közelsége miatt kiváló kapcsolatot alakítottak ki Hodos és Kapornak nevű szlovén település tűzoltóival is, akikkel közös gyakorlatot tartottak székhelyükön. A jelentős létszámú önkéntes részvételével megtartott gyakorlat feltételezett szituációjának megfelelően egy családi házban keletkezett tűz, mely során a mesterséges füsttel telített helyiségből egy ott lakó embert is ki kellet menteniük az önkénteseknek.

A szakfelszerelések megfelelő használatát és ezekkel kapcsolatos szakmai tanácsokat a gyakorlat során a Lenti Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beavatkozó állománya és a tűzoltóparancsnok adta a szlovén és a magyar félnek egyaránt.

A gyakorlat külön részét képezte az önkénteseknek kiírt pályázaton nyert légzésvédő eszközök megismerése és szakszerű használata egy füsttel telített garázsban.

Fotók: Lenti HTP
Tudósítás: Zalai Kat. Véd. Ig.


 

Kapcsolódó képek:

Magyar és szlovén önkéntes tűzoltók közös gyakorlata Magyar és szlovén önkéntes tűzoltók közös gyakorlata Magyar és szlovén önkéntes tűzoltók közös gyakorlata
>>> További képek a galériában <<<