Hírek

In Memoriam Déri László ny. tű. alezredes
2018. november 09. 14:39
Búcsúzunk egy kedves kollégától, aki egész életében a tűzvédelem érdekében tevékenykedett. Nem túlzás: még életében legendává vált.

November 3-án csatlakozott a nagy elődök közé és az út másik oldalán kísér bennünket. 1990-ben segítségével alakult újjá a Vas Megyei Tűzoltó Szövetség, melynek titkári teendőit 20 éven keresztül látta el. Korábbi beosztásaiból adódóan a rendszerváltás előtt a Megyei Tanács és a Tűzoltóság összekötői feladatát is ellátta. Mindvégig a hivatásos az önkéntes és létesítményi tűzoltóságok munkájának segítése, irányítása képzés volt a szívügye. Több évtizedes tapasztalatát kiválóan hasznosította a szövetségi munkában, főképp a tagszervezetek (önkéntes, létesítményi tűzoltók) kiképzésének, továbbképzésének megoldásában, szellemi vetélkedők szervezésében, az egyesületek alapszabály szerinti működésének elősegítésében. Érdemei közé tartozik az ifjúság tűzoltó szaktáborok szervezése, az önkéntes tűzoltó egyesületek benyújtott pályázatainak a sikere Elévülhetetlen érdemei voltak az általa szerkesztett a szövetség Hírmondó c. lapjának a kiadásában, valamint a jubileumi ünnepségek megszervezésében.

Kedves Barátom! Most döbbenet és csend van. A családodon kívül érzi a sok-sok önkéntes egyesület is fájó hiányodat. Égi utadon járj szerencsével. Nyugodj Békében.

Dénes Károly tű. alezredes
főügyeleti osztályvezető

 

A Magyar Tűzoltó Szövetség nevében a család és a hozzátartozók részére
kifejezem őszinte részvétemet, együttérzésemet.
 
Dobson Tibor tű. dandártábornok
elnök