Újraélesztést tanultak a földeáki önkéntes tűzoltók
2018. november 07. 09:22
Börcsök László, a makói mentőállomás vezetője és Balogh Róbert, a makói tűzoltó-parancsnokság parancsnoka tartott előadást a Földeáki Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltóinak.

Egy határon túl átnyúló pályázatnak köszönhetően számos rendezvényt is szervezhet a Földeáki Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A tender végén a lánglovagok egy új tűzoltóautóval gazdagodhatnak. Ennek a kiírásnak köszönhetően péntek délelőtt Börcsök László, a makói mentőállomás vezetője az alapszintű újraélesztést tanította meg az önkéntes tűzoltóknak. Az AMBU-FANTOM bábu segítségével a helyes mellkaskompressziót és befújást is elsajátíthatták. Továbbá szó esett a leggyakoribb sérülésekről, amelyekkel közlekedési balesetek során találkozhatnak a tűzoltók, az égési sérülésekről és ellátásukról, illetve az eszméletlen állapot sajátosságáról is.

Ezt követően Balogh Róbert tűzoltó alezredes a tűzoltási gyakorlatok típusairól, helyeiről és szerepeikről számolt be, amelyekkel a tűzoltók képzési folyamatában találkozhatnak az önkéntesek, illetve a román partnerrel közös szituációs gyakorlat végrehajtását tárgyalta meg a földeákiakkal.

A napot egy tűzeset is megszakította: Földeák belterületére riasztották a lánglovagokat, miután egy gazégetés rosszul sült el – a mellette lévő szalmabálába is belekapott a tűz.

Tudósítás, kép: Makóhíradó