Hírek

CTIF ifjúsági verseny Lengyelországban
2015. július 21. 15:14
A lengyelországi Opole városában zajlik 2015. július 19-26. között a XX. Nemzetközi Ifjúsági Tűzoltó Találkozó és Verseny a CTIF szervezésében. Magyarországot az MTSZ rendezte VII. Országos Ifjúsági Tűzoltóverseny tavalyi győztesei, a békéssámsoni fiú és a pázmándi lány ifjúsági tűzoltó csapatok képviselik.

A hétvégén ünnepélyes keretek között megkezdődött a XX. Nemzetközi Ifjúsági Tűzoltó Találkozó és Verseny, amelyen hazánkat ezúttal békéssámsoni és pázmándi fiatalok képviselik. A harmincegy tagú magyar delegációt Horváth Gábor tűzoltó őrnagy, az MTSZ Tűzoltóverseny Bizottságának vezetője irányítja.

Az egyhetes verseny folyamán huszonkét résztvevő ország negyvenkét versenycsapata méri össze tudását Opole városában. A 12-16 éves kor közötti fiataloknak a versenypályán két számban – akadálypályán és váltófutásban – kell helytállniuk. A nemzetközi résztvevőknek azonban lehetősége van a város piacterén felállított kiállítási pavilonban másképp is megismerni hazánkat, ahol minden nemzet csapata bemutathatja országát. A kulturális bemutatkozás részeként pedig színpadi produkcióval is készülnek a résztvevők. Joggal szurkolhatunk a jó eredményért fiataljainknak, hiszen a legutóbbi három alkalommal ebben a számban mindig dobogós helyen végeztünk.
 

A fiataloknak sikeres és élvezetes versenyt kívánunk!
 
 
I. nap

Július 20-án hétfőn délelőtt került a sor békéssámsoni fiúk edzésére. A csapat az akadálypályán hibapont nélkül 43 mp-t, a stafétán 70,4 mp-t (71 mp-s szintidővel) teljesített. 

A pázmándi lányok és a magyar szurkolók és edzés után a fiúk is a kiállítás elkészítésén dolgoztak. Délután 17.00 órakor kezdődött az ünnepélyes megnyitó, melyet a www.ctif2015.eu oldalon egyenes közvetítésben lehetett látni. A felvétel bármikor megtekinthető ugyanott. Ezt követően a nemzetek kiállításának megnyitója és polgármesteri fogadás szerepelt a programban.

Ma, július 21-én kedden már a lányok edzésére is sor kerül, és a nemzetek kiállítása is folytatódik a Piac téren.
 
Este zenés ismerkedési est várja a fiatalokat.
 
 

II. nap

A nemzetek kiállításának 2 napján is sokan meglátogatták pavilonunkat, ahol kolbásszal, sióval, cerbonával, dinnyével, házi lekvárokkal, mézzel, hazai borokkal kínáltuk az érdeklődőket. Délután végre a lányok is gyakorolhattak a versenypályán, mely nagyon szép, jó "minőségű".

 

Fotós: Domakné Józsa Zsuzsanna

 

Kapcsolódó képek:

CTIF ifjúsági verseny Lengyelországban CTIF ifjúsági verseny Lengyelországban CTIF ifjúsági verseny Lengyelországban
>>> További képek a galériában <<<