Hírek

Beavatkozások a múlt héten
2018. szeptember 17. 10:53
A múlt héten két helyen önkéntes, egy helyen pedig önkormányzati tűzoltóknak kellett beavatkozniuk; sajnos egy esetben sérültekről is beszámolhatunk.

Fejér megye

Propánbutángáz-palackból szivárgó gáz robbant be egy nyári konyhában szeptember 16-án, vasárnap délután Dégen. A detonáció következtében tűz nem keletkezett, de a melléképület egyik fala megdőlt, a födém egy része beszakadt, a tetőszerkezetről a cserepek elmozdultak, lerepültek. A gázrobbanás után a nyári konyhában tartózkodó nő az ablakon keresztül mászott ki az épületből, őt a mentők megvizsgálták, nem sérült meg, kórházba szállítására nem volt szükség. A 11,5 kilogrammos propánbutángáz-palackot a helyszínre elsőként kiérkező dégi önkéntes tűzoltók hozták ki a megrongálódott melléképületből. A sárbogárdi hivatásos tűzoltók az átvizsgálást követően az életveszélyesé vált nyári konyhát körbekerítették. 

Fotó: sárbogárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 

Az útról lesodródott és a fák közé csapódott egy személygépkocsi szeptember 14-én délután a 4-es számú főúton, a 263-as kilométernél, Császárszállás közelében. A balesetben ketten súlyos sérüléseket szenvedtek. A nyíregyházi hivatásos és az újfehértói önkormányzati tűzoltók a járműre borult fákat eltávolították, a sérülteket a járműből kiemelték, majd a gépkocsit áramtalanították. 

Tudósító: Dóka Imre tű. főhadnagy,Szabolcs MKI 

Fotó: Bajusz István tű. százados, Nyíregyháza HTP

 

Kigyulladt egy motorvonat Nagyecseden

Kigyulladt egy motorvonat motortere csütörtök délután Nagyecseden. A mozdonyvezető egy kézi tűzoltó készülékkel megakadályozta a lángok továbbterjedését. A mátészalkai hivatásos és a nagyecsedi önkéntes tűzoltók két vízsugárral a felhevült motorteret és üzemanyagtartályt visszahűtötték, majd a járművet áramtalanították. Személyi sérülés nem történt, a szerelvényen utazókat mentesítő járat vitte tovább.

Tudósító: Dóka Imre tű. főhadnagy,

Szabolcs MKI Fotó: Mátészalka HTP