Hírek

Francia látogatás
2018. szeptember 04. 09:40
A Pompiers Alsace Solidarité (Elzászi Tűzoltók Szolidaritás) elnöke, JEAN-LUC MANSER tett látogatást a MTSZ elnökénél 2018. augusztus 31-én.

A rövid baráti találkozón többek között szó esett arról, hogy a franciaországi  tűzoltóságok által - elsősorban az elzászi régióban - adományozott használt védőruhákat és egyéb felszereléseket a hazai és határon túli magyarlakta területeken működő önkéntes tűzoltóságok milyen mértékben tudják hasznosítani a képzéseik, gyakorlataik területén. Továbbá arról is egyeztettek, hogy Manser elnök úr továbbra is segíteni fog abban, hogy ez a tendencia folytatódjon, hiszen a farncia tűzoltóságoktól érkezett, de ott már nem használható, azonban sok esetben kiváló állapotban lévő védőruházatukat, az előbbi célokra még jól hasznosíthatják az önkéntesek itthon és külhonban egyaránt.

Ezt követően a francia vendégek a Katasztrófavédelem Központi Múzeumát a múzeum igazgatója kalauzolásával tekintették meg, majd a Sziklakórház múzeumba is ellátogattak a Komárom-Esztergom Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke kísértében.


 

Kapcsolódó képek:

Francia látogatás Francia látogatás Francia látogatás