Hírek

Műszaki mentések – bevetésben az önkéntes és önkormányzati tűzolók
2018. szeptember 03. 09:12
A múlt héten főleg a hétvégén akadt dolguk az önkénteseknek és az önkormányzati tűzoltóknak – ezúttal műszaki mentéseknél.

Tolna megye

Traktor és autó ütközött a 61-es főúton 

Traktor és személygépkocsi karambolozott augusztus 30-án délután a 61-es főút Tolna megyei szakaszán. Simontornya és Tolnanémedi között az autó egy kanyarból kihajtva frontálisan ütközött a szippantós pótkocsit vontató traktorral, amelynek elejéhez egy emelőháromszög volt rögzítve. A személygépkocsi akkumulátora kiszakadt. Az autó vezetője és utasa megsérült a balesetben, egyiküket súlyos sérülésekkel mentőhelikopter szállította kórházba. A traktor vezetőjének nem esett baja. A sárbogárdi hivatásos tűzoltók a munkagépet áramtalanították. A műszaki mentéshez a simontornyai önkéntes tűzoltók is vonultak. 

Fotó: Sárbogárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Súlyos baleset történt az M3-ason 

Személygépkocsi és egy kisbusz ütközött össze 2018. szeptember 1-jén este az M3-as autópályán, a 236-os kilométernél, a Vásárosnamény felé vezető oldalon, Nagykálló közelében. Az ütközés következtében a kisbusz az oldalára borult. A nyíregyházi hivatásos és a nagykállói önkéntes tűzoltók vonultak a műszaki mentéshez, ahol a járműveket áramtalanították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak. A balesetben ketten életveszélyesen, ketten súlyosan, négyen pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek. 

Tudósító: Dóka Imre tű. főhadnagy,Szabolcs MKI fotó: Nyíregyháza HTP

 

Pest megye

HÉV-vel ütközött egy gépkocsi Tökölön

Menetrend szerint közlekedő HÉV-el ütközött össze egy személygépkocsi 2018. szeptember 1-jén délután Tökölön, a Mester utcai átjáróban. A balesetben személyi sérülés nem történt, az összetört autó az átjáróban forgalmi akadályt okozott. A szigetszentmiklósi hivatásos és a kis-sziget önkéntes tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járműveket, majd biztosították a helyszínt. 

Fotó: PMKI Szigetszentmiklós HTP

 

Villanyoszlopnak ütközött egy gépkocsi Pomázon 

Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi 2018. szept. 1-jén délután Pomázon, a Mártírok útján. Az ütközés következtében a villanyoszlop megdőlt, forgalmi akadályt okozott. A szentendrei hivatásos és a pomázi önkormányzati tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járművet, majd biztosították a helyszínt. A kitört oszlop cseréjéről a szolgáltató gondoskodott, a műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszt lezárták. Az autóban egy felnőtt és két kiskorú gyermek utazott, a mentők a két gyereket kórházba szállították. 

Fotó: PMKI Szentendre HTP