Hírek

Beavatkozások a múlt héten
2018. augusztus 27. 09:47
A hosszú hétvége utáni időszakra változatos bevetések jutottak: vegetációtűz, jelentős kiterjedésű épülettűz, sőt, még elvágott gázvezeték biztosítása is.

Komárom-Esztergom megye
 

2018. augusztus 22-én, szerda este magas füves vegetáció égett több gócban a tokodi „Miklósbereknél”. A nyergesújfalui hivatásos, és a tokodi önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal és puttonyfecskendőkkel oltották el a tüzet. 

2018. augusztus 24-én a Sárisáp ÖTE kapott riasztást Máriahalomra, ahol egy építkezésen egy munkagép eltépte a gázvezetéket. Az önkéntesek 5 fővel biztosították a helyszínt, vízsugárral megkötötték a levegőben a gázt, ezek után pedig a gázszolgáltató munkatársai kijavították a hibát.

Fotó: Sárisáp ÖTE

Vas megye

Fatárolóban lévő összehasogatott fa égett Horvátzsidányban, az Ady utcában 2018. augusztus 21-én délelőtt. A szombathelyi hivatásos, a kőszegi önkormányzati és a peresznyei önkéntes tűzoltókat riasztották a helyszínre. Az egységek kiérkezéséig az helyszínen tartózkodók a tüzet kerti locsolótömlő segítségével megfékezték. A tűzoltók egy vízsugárral visszahűtötték a még izzó részeket, valamint kézi erővel a fát kipakolták a melléképületből. A tűzeset kapcsán nem sérült meg senki

Győr-Moson-Sopron megye

2018. augusztus 23-án késő délután kigyulladt egy több mint ezer négyzetméteres, többszintes, használaton kívüli épület tetőszerkezete Mosonmagyaróváron a Határőr utcában. A helyszínre a mosonmagyaróvári, lébényi, csornai és győri hivatásos, valamint a levéli, hegyeshalmi és dunakiliti önkéntes tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, több oldalról, magasból mentő szerek segítségével közös erővel oltották a lángokat. Az épület tetőzete teljesen leégett, közel hat órai munkával a több mint negyven tűzoltó megfékezte a lángokat, amelyek más épületre nem terjedtek át. Az utómunkálatok - melynek során elbontották az elégett tetőszerkezet maradványait is -, a hajnali órákig eltartottak. Az esettel kapcsolatban tűzvizsgálat indult.

Képek: Varga Georgina tű.zls.(Gy-M-S.MKI), Szigethi Attila tű.őrm.

 


 

Kapcsolódó képek:

Beavatkozások a múlt héten Beavatkozások a múlt héten Beavatkozások a múlt héten
>>> További képek a galériában <<<