Hírek

Bevetésen a kaposvári önkéntesek
2018. augusztus 16. 08:58
Az augusztus 13–15-ig terjedő időszak sűrű volt a KÖTÉL (Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület) számára: eltűnt személyhez, tűzesethez és műszaki mentéshez is riasztották őket.

Eltűnt személyt kerestek meg a KÖTÉL búvárai

Egy eltűnt személy kereséséhez riasztották a KÖTÉL egyesületet a gyékényesi tóra. A ma már üdülési célokat szolgáló egykori bányató mély vizében elmerült személy után a gyékényesi bányatóban kutattak az egységek. A keresést nagyban segítette a frissen beszerzett szonár, amely a víz alatti kutatást, felderítést könnyíti meg. A szonár által kibocsátott hanghullámok a vízben nagyobb sebességgel és nagyobb távolságra terjednek, mint levegőben. A kezelők a berendezéssel rövid idejű hangimpulzust hoztak létre, majd a visszaverődő hanghullámokat érzékelték. Ennek segítségével augusztus 13-án, hétfőn az esti órákban megtalálták az eltűnt személyt. Ezután az egyesület búvárai 12 méteres mélységből hozták a felszínre az élettelen hölgy holtestét. 

 

Téves jelzés, baleset, tűzeset egymás utáni vonulás a „KÖTÉL”-nél

Egy eltűnt személy sikeres megtalálása után egymást követően három esethez is riasztották a kaposvári KÖTÉL egyesület tagjait. Augusztus 14-én kedden éjszaka szinte minden riasztható egység nagy erőkkel vonult a Kaposi Mór Oktató kórházhoz. Szerencsére nagyobb volt a riadalom, miután a beépített tűzjelző berendezés füstöt észlelve riasztott. Sajnos napjainkban számos egyesület is tapasztalja, hogy nagyon sok a tűzjelző berendezések által okozott téves vonulások száma.

Szerdán hajnalban viszont már egy műszaki mentéshez kaptak riasztást. A 67-es úton a Deseda hídtól nem messze Kaposvár irányában, két teherautó ütközött frontálisan. Az ütközés erejétől mindkét járművezetője beszorult a fülkébe, így csak feszítő és vágó eszközök segítségével – a hivatásos bajtársakkal közösen – tudták kiemelni a sérülteket, miután az OMSZ mentősei ellátták őket.

Szerda délutáni már újra a tűz adott feladatot a kaposvári önkénteseknek, ugyanis egy külvárosi területen kapott lángra összehordott szemét, mely villanyoszlopokat és a vezetéket veszélyeztette. Az esetet egy előreszerelt sugárral és kézi szerszámokkal rövid időn belül megfékezték.


 

Kapcsolódó képek:

Bevetésen a kaposvári önkéntesek Bevetésen a kaposvári önkéntesek Bevetésen a kaposvári önkéntesek
>>> További képek a galériában <<<