Hírek

Sok helyen avatkoztak be az önkormányzati és önkéntes tűzoltók csütörtökön
2018. augusztus 13. 10:35
Múlt csütörtökön számos helyen kellett beavatkozniuk az önkormányzati és önkéntes tűzoltóknak – összeállításunk az OKF hírei alapján készült.

Egymásba rohant egy kisteherautó és két személykocsi a 10-es főút 15-ös kilométerénél, Solymár térségében, a Budai úton. Az egyik járműbe egy ember beszorult, őt a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a fővárosi hivatásos és a solymári önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltók szabadítottak ki a roncsok közül. A baleset sérültjét mentőhelikopter szállította kórházba. A műszaki mentési munkálatok idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Csaknem negyven esetben kérték az átvonuló vihar miatt a tűzoltók segítségét Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A nagy mennyiségű csapadék, az erős szél és a borsó nagyságú jég miatt elsősorban Újfehértó több utcájában, így a Böszörményi úton, a Rákóczi Ferenc, a Katona József, valamint a Pipacs utcában kellett beavatkozniuk, ahol lehasadt faágak, vagy útra borult és villanyvezetékre szakadt faágak eltávolításán dolgoztak a tűzoltók. Nyíregyházán is több helyen hasonló káresemények felszámolása adott munkát a nyíregyházi hivatásos, az újfehértói és az ibrányi önkormányzati, valamint önkéntes egységeknek. Több esetben összegyűlt csapadékvizet távolítottak el, így Nyíregyházán a Kert utcában és az Erdősoron. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Kigyulladt egy gépkocsi csütörtök kora este az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 60-as kilométernél, Hort térségében. A tűzhöz a hatvani és a gyöngyösi hivatásos, valamint a horti önkéntes tűzoltók vonultak. A tűzben senki sem sérült meg.

Körülbelül húsz hektáron, foltokban égett a száraz fű csütörtök délután Túrkeve külterületén. A mezőtúri hivatásos és a túrkevei önkéntes tűzoltók vízzel és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat, majd elvégezték az utómunkálatokat. Az eset során senki sem sérült meg.

Hatszáz négyzetméteren gyulladt meg a száraz aljnövényzet csütörtök délelőtt Nagyecseden, a Rózsás utcában. A mátészalkai hivatásos és a nagyecsedi önkéntes tűzoltók oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Csütörtök délelőtt egy személyautó és egy nyerges vontató ütközött össze a Zala megyei Szalapa külterületén. A balesetben négy ember szenvedett sérüléseket, őket a mentők kórházba szállították. A műszaki mentést a zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók végezték.

Felborult egy személyautó a Gyulakeszi és Nemesgulács közötti úton. A balesethez a tapolcai önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik kerekeire állították, valamint áramtalanították a sérült gépjárművet. A mentőszolgálat tájékoztatása szerint az eset során hárman sérültek meg könnyebben. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozás volt érvényben a beavatkozás ideje alatt.

Erdő aljnövényzete és fatuskók égtek körülbelül ötven négyzetméteren Lajosmizse külterületén csütörtökön délután. A lajosmizsei önkormányzati és a kecskeméti hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat.