Hírek

Havazás zavarta meg a közlekedést
2018. február 21. 09:12
Mediterrán ciklon hozta meg az „igazi” telet: tegnap az országban változó mértékű havazás okozott kisebb-nagyobb nehézségeket a közlekedésben. A hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók számos esetben indultak bevetésre.

Vas megyében tíz centiméternél is több friss hó esett, ami okozott problémákat a közlekedésben. A Kőszeg és Horvátzsidány közötti úton például két autó ütközött össze. A balesetben hárman megsérültek, a kőszegi önkormányzati és a horvátzsidányi önkéntes tűzoltók az áramtalanítás mellett egy embert kiemeltek az autóroncsból, majd átadták a mentőknek. Élelmiszert szállító kisteherautó csúszott az árokba Celldömölknél. A balesetben sem a jármű vezetője, sem annak rakománya sem sérült meg. A celldömölki önkormányzati tűzoltók csörlő segítségével a közútra segítették a járművet.

Győr-Moson-Sopron megyében, a 82-es főúton Veszprémvarsánynál keresztbe fordult egy kamion, teljesen elzárva az utat a forgalom elől. A pannonhalmi hivatásos és a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltók drótkötél segítségével kivontatták a megsüllyedt kamiont, amely sértetlenül folytatni tudta útját, így nagyjából egy óra elteltével megindulhatott a forgalom is a főúton.

Fejér megyében az időjárással összefüggésben eddig egy tűzoltói beavatkozásra volt szükség: Mór és Bakonycsernye között egy személygépkocsi az árokba csúszott és a tetejére borult. Az autót a móri önkormányzati tűzoltók kerekeire állították, és drótkötéllel visszahúzták az útra. Személyi sérülés nem történt.

Bács-Kiskun megyében, Kunszentmiklós határában ma reggel árokba csúszott és felborult egy autó. Itt a kunszentmiklósi önkormányzati tűzoltók végezték a műszaki mentést. Szintén ma reggel három személygépkocsi ütközött össze a Szentkirály és Kecskemét közötti úton, ahol a tiszakécskei önkormányzati tűzoltók avatkoztak be.

Minden beavatkozó bajtársunkat elismerés illeti kitartó és áldozatos munkájáért!

Fotó: BM OKF

Forrás: BM OKF, MTI