Hírek

Ismét működik a Martonvásár ÖTE
2018. február 13. 12:36
A 2012-ben megszűnt a Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesületet 5 év múltán keltette ismét életre tíz lelkes önkéntes Martonvásár, Tordas és Ráckeresztúr együttműködésében. Az elmúlt hetekben magasabb fokozatra kapcsolhatott a tagtoborzás, a támogatók felkutatása és az eszközbeszerzések tervezése.

Az egyesület önkéntes tűzoltói immár 40-en vannak, a tagok közel fele rendelkezik tűzoltó szakmai képesítéssel és tapasztalattal. Az egyesület legfontosabb idei célja, hogy mindhárom település rendelkezzen legalább egy-egy kisméretű, gyorsan bevethető felszerelés-szállító járművel. Ezekkel már biztosítható a különféle eszközök és a tűzoltók beavatkozási helyszínre juttatása, de távolabbi cél, hogy Martonvásáron egy gépjárműfecskendő is készenlétben álljon, ezzel tovább erősítve a három település és a térség biztonságát. 

A szervezet működéséhez szükséges alapok megteremtéséhez Martonvásár Város Önkormányzata részéről biztosított támogatás, valamit más tűzoltóságoktól kapott, több millió forint értékű használt és új  felszerelés, illetőleg további adományoknak köszönhetően máris számos eredményt tud felmutatni az egyesület.

Az elmúlt hónapok során megteremtett feltételeknek köszönhetően együttműködési megállapodást kötöttek az érdi hivatásos tűzoltó parancsnoksággal, mely alapján önkéntes tűzoltóink 2018. február 15-től riaszthatóak Martonvásár, Tordas és Ráckeresztúr települések területére.

Forrás: Martonvásár honlapja

Fotó: önkéntes tűzoltó alaptanfolyam (Martonvásár ÖTE)