Hírek

Műszaki mentések az utakon
2018. február 05. 13:52
Jónéhány tagszervezetünknek adott munkát a tegnapi nap: országszerte 115 segélyhívás érkezett, amelyet a 133 hivatásos tűzoltóság mellett 16 önkormányzati, 1 létesítményi tűzoltóság, valamint 15 önkéntes tűzoltó egyesület kezelt.

Felborult egy személyautó vasárnap délután Tápiószecső és Tápióság között. A balesetben senki nem sérült meg, azonban az összetört autó akadályozta a forgalmat. A tápiószecsői önkéntesés a nagykátai hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járművet, majd megszüntették a forgalmi akadályt.

Hétfőre virradóra Segesdre riasztották a nagyatádi hivatásos, a böhönyei önkormányzatiés a segesdi önkéntes tűzoltókategy lángba borult lakóházhoz. Az épület lakója időben ki tudott menekülni a házból, de a mentők füstmérgezés gyanújával kórházba szállították. A tűz a szomszédos orvosi rendelő melléképületét is veszélyeztette, de a rajoknak sikerült megfékezniük a terjedő lángokat. Az épületből a tűzoltók egy gázpalackot is kivittek és visszahűtötték azt.

Teljes terjedelmében égett egy étterem tetőszerkezete vasárnap hajnalban a Fejér megyei Kápolnásnyéken. A tűz veszélyeztette a pizzéria melletti takarékszövetkezet épületét is. A lángok terjedését a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a székesfehérvári és a pusztaszabolcsi hivatásos, valamint a pázmándi és a velencei önkéntes tűzoltóktöbb vízsugárral akadályozták meg. A tűzben a körülbelül százhúsz négyzetméteres vendéglő beépített tetőtere megsemmisült, a földszinti vendégfogadótér berendezése és bútorzata az oltás során használt víztől és a leszakadt álmennyezettől károsodott, a helyiségek füsttel telítődtek, a falak kormozódtak. Az eset során senki nem sérült meg.

Egy családi ház konyhája égett Nagybaracskán, a Kossuth Lajos utcában vasárnap délután. A nagybaracskai hivatásos és önkéntes tűzoltók, valamint a bajai hivatásos tűzoltók a tüzet vízzel és kéziszerszámokkal oltották el. A tűzben nem sérült meg senki, azonban az épület lakhatatlanná vált. A ház lakóa meg tudta oldani az elhelyezését.

Kigyulladt tegnap délután egy lakóház melléképületében álló autó motortere Füzesabonyban, a Gárdonyi Géza utcában. A füzesabonyi hivatásos és önkéntes tűzoltókpercek alatt eloltották a lángokat, majd visszahűtötték a járművet. Az eset során senki sem sérült meg, a ház lakható maradt.

 

Forrás: BM OKF