Hírek

Dr. Balogh Imre Emlékpályázat
2018. január 30. 14:46
Tizennyolcadik alkalommal hirdetik meg a Dr. Balogh Imre Emlékpályázatot, amelyre – mint az elmúlt években – most is a tűzvédelem fejlődését előremozdító dolgozatokat várnak.

2018. május 7-ig pályázhat minden, a katasztrófavédelemnél dolgozó hivatásos tűzoltó, tanulmányait folytató leendő tűzoltó, illetve civil szakember, aki úgy érzi, dolgozatával segíteni tudja a tűzvédelem fejlődését. A pályázat feltételei és céljai sem változtak:

  • egyénileg lehet jelentkezni,
  • a dolgozatok témája a tűzmegelőzéshez, tűzoltáshoz, műszaki mentéshez kell kapcsolódjon,
  • ugyanakkor kifejthetőek a műszaki technikai fejlesztéshez, a meglévő javító, karbantartó rendszer működéséhez, az informatika vívmányainak alkalmazhatóságához, a humánerőforrás-gazdálkodáshoz, illetve a tűzoltószakmához kapcsolódó más kérdések is.

Az elektronikus és nyomtatott formában leadott dolgozatok elbírálásánál elsődlegesen szakmai, másodlagosan pedig formai követelmények alapján ítéli meg a zsűri.

A díjat 2018. június 8-án adják át a BM OKF székhelyén. 

A pályázati ide kattintva olvasható.

Dr. Balogh Imre, az egykori Nehézipari Minisztérium néhai főosztályvezetője elkötelezett pártolója volt a tűzvédelmi szakterületnek. Özvegye neki állított emléket akkor, amikor 2000. június 23-án megállapodást kötött a főigazgatósággal és egy meghatározott összeget ajánlott fel, hogy abból elkészüljön a pályázat díja, egy bevésés nélküli aranygyűrű.