Hírek

Somogy Polgáraiért Díj: kitüntetés a Böhönye ÖTE-nek
2016. január 11. 13:07
Elismeréssel gazdagodott a Böhönye ÖTE: a Somogy Megyei Közgyűlés a megyenapon tüntette ki az önkénteseket a "Somogy Polgáraiért Díjjal", melyet a megye lakóiért végzett kiemelkedő munkájukért kaptak.

Ünnepélyes keretek között, a megye dísztermében osztották ki 2016. január 6-án a Somogy Polgáraiért Díjakat, amelyet a Böhönyei Önkéntes Tűzoltó Egyesület nevében Pereszteginé Konkoly Anna elnök vehetett át. A fennállásának 125. jubileumát 2015. szeptember 9-én ünneplő önkéntesek számára nem ezek az első elismerések. A megyében például egyedül ők büszkélkedhetnek női versenycsapattal, akik az Országos Kismotorfecskendő Szerelési Bajnokságon 2013-ban országos III. helyezést, 2014-ben és 2015-ben IV. helyezést értek el.

Az ÖTE 11 tiszteletbeli tagja mellett 44 aktív taggal működik; ez utóbbiak közül 13 fő szolgál a 2005-ben megalakult Böhönyei Önkormányzati Tűzoltóság állományában. Évfordulójukat az Országos Kismotorfecskendő Szerelési Bajnokság 7. fordulójával egybekötve, emléktábla avatással, felvonulással ünnepelték. A "születésnap" más miatt is igen jól sikerült a böhönyeieknek: a jubileum alkalmából emléklapot, valamint egy pályázaton nyert Renault Traffic kulcsait vehették át Dobson Tibor dandártábornoktól, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnökétől.


 

Kapcsolódó képek:

Somogy Polgáraiért Díj: kitüntetés a Böhönye ÖTE-nek Somogy Polgáraiért Díj: kitüntetés a Böhönye ÖTE-nek