Gróf Széchenyi Ödön plakett elismerést kaptak
2017. december 13. 11:14
Dobson Tibor tű. ddtbk., a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke december 8-án – az országos küldöttek jelenlétében – Gróf Széchenyi Ödön plakettel ismerte el Szabó Attila önkéntes és Malatinszky László létesítményi tűzoltói tevékenységét.

Szabó Attila tűzoltó főtörzsőrmester László 1996-tól szolgál a Fővárosi Tűzoltóparancsnokságon beosztott tűzoltóként, majd alapító tagja lett a 2007-ben megalakult XIII. kerületi Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó és Sport Egyesületnek. Az egyesület színeiben részt vett több hazai és külhoni kulturális, sport és kárelhárítási tevékenységben. A közel 20 év hivatásos és 10 év önkéntes tűzoltói munkáját tükrözi ez az elismerés.

Malatinszky László 1979. május 31-én szerelt fel a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság hivatásos állományába, beosztott tűzoltóként. Szakmai hozzáértése, felkészültsége és rátermettsége alapján vonulós tűzoltóként több vezetői beosztást is betöltött. Választott hivatását 1995. június 1-től az ország egyik legnagyobb főfoglalkozású létesítményi tűzoltóságánál, a százhalombattai MOL Nyrt. Dunai Finomítóját védő FER Tűzvédelmi Szolgáltató Egyesülésnél folytatta.

2009. július 1-től nagy szerepet vállalt a FER Tűzoltóság és Szolgáltató Kft. Algyő iparterületén létrehozott új főfoglalkozású létesítményi tűzoltóság beindításában, az új kollégák kiképzésében, majd 2010. végéig szolgálatparancsnoki feladatokat látott el.

2012. május 23-től napjainkig Csepel Telepen működő létesítményi tűzoltóságon tölt be egységparancsnoki feladatokat. Munkássága során mindig fontos szerepet töltött be az utánpótlás nevelés, a fiatal tűzoltók képzése, felkészítése.