Hírek

A Szerb Tűzoltó Szövetség közgyűlést tartott
2017. december 11. 14:24
2017. december 6-10. között zajlott a Szerb Tűzoltó Szövetség rendes, egyben tisztújító közgyűlése. Az eseményen az MTSZ-t Csóka Károly, a Kárpát-medencei Tűzoltó Együttműködési Bizottság vezetője képviselte.

Az eseményen a Szlovén Tűzoltó Szövetség és a Magyar Tűzoltó Szövetség képviselői is tiszteletüket tették, akik gratuláltak az újraválasztott elnöknek, Dragan Mihajlovic-nak. 

Első képünkön Csóka Károly, aKárpát-medencei Tűzoltó Együttműködési Bizottság vezetője (balról a második) ésBajtai Balázs, a Délvidéki Önkéntes Tűzoltó Hálózat vezetője (jobbról) látható a szlovén delegáció tagjaival, akik kitüntetést adtak át a szerb vezetőségnek (második kép).

A Szerb Tűzoltó Szövetség két megválasztott alelnöke: a szerb származású (újraválasztott) Ružica Belanović alelnökasszony, valamint a vajdasági származású Dragan Ćapin. 

Harmadik képünkön az elnökség (az asztalnál, balról jobbra haladva): Ružica Belanović alelnökasszony, Dragan Mihajlović elnök, Branislav Čolak volt alelnök, Zorica Rankov elnökségi tag, Zoran V. Jovanović elnökségi tag, a mikrofonnál Perica Glavinić titkár, aki éppen a 2017-es évi munkáról számol be. 

Az eseményen a katasztófavédelmi főigazgató kabinetfőnöke nagy áttörésről számolt be: elkészült, és januárban a parlament elé került az önkéntes tűzoltóságról szóló törvény tervezete. Eddig ilyen törvény nem volt Szerbiában, így annak várható elfogadása pozitív hatással lesz a szerb és a szerbiai magyar önkéntesekre.

Emlékeztetőül: az MTSZ idén év elején fűzte szorosabbra kapcsolatát a Szerb Tűzoltó Szövetséggel, amikor Dragan Mihajlovic és Dobson Tibor tű. ddtbk., az MTSZ elnöke együttműködési megállapodást írtak alá (ahol a most újraválasztott Ružica Belanović alelnökasszony is ott volt).

 


 

Kapcsolódó képek:

A Szerb Tűzoltó Szövetség közgyűlést tartott A Szerb Tűzoltó Szövetség közgyűlést tartott A Szerb Tűzoltó Szövetség közgyűlést tartott
>>> További képek a galériában <<<