Hírek

Kismotorfecskendő-Szerelési Bajnokság hetedik fordulója Baján
2017. szeptember 19. 09:02
Baján rendezték meg a VII. Országos Kismotorfecskendő-Szerelési Bajnokság hetedik fordulóját, szeptember 9-én. Baja idén adott először otthont az országos versenynek, mely versengés szervesen illeszkedett a megalakulásának 145 éves évfordulóját ünneplő Bajai Tűzoltóság ünnepségsorozatába. Az ország minden részéről érkezett hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóságok csapatai együtt versenyeztek és biztatták egymást. A becsehelyi önkéntesek kimagaslóan teljesítettek, három aranyéremmel tértek haza. A legmesszebbről a komlóskai önkéntesek érkezetek, ők a nap első sugaraival indultak a verseny helyszínére.

Tizenkilenc – jól felkészült és sportszerű - csapat mérte össze felkészültségét a három - "retro", "modern" és "női" - kategóriában a versenyen. Az ünnepélyes megnyitót követően a csapatkapitányok egy technikai megbeszélésen vettek részt. Miután a csapatok megkaptak minden információt kezdetét vette a verseny. A modern és a retro versenyszámok egymás melletti pályán zajlottak, felváltva.

A kismotorfecskendő versenyen az ország mentő tűzvédelmét alkotó szervezetek csapatai versenyszerű keretek között mérhetik össze felkészültségüket egy olyan versenyszámban, melynek hagyományai a tűzoltóságok tekintetében azonosak.

A „modern” kategória végeredménye:

1. Becsehely ÖTE férfi

2. Püspökladány HTP

3. EGIS LTP

4. Baja HTP

5. Becsehely ÖTE női

6. Kiskőrös HTP

7. Sárosd ÖTE férfi

8. Bácsbokod ÖTE

9. Kiskunhalas HTP

10. Sárosd ÖTE női

 

A „retro” női kategória végeredménye:

1. Becsehely ÖTE

2. Sárosd ÖTE

3. Kunsziget Láng Angyalai

4. Böhönye ÖTE

 

A „retro” férfi kategória végeredménye:

1. Becsehely ÖTE

2. Sárosd ÖTP

3. Baja HTP

4. Böhönye ÖTP

5. Komlóska ÖTE

6. Kiskunhalas HTP

7. EGIS LTP

8. Kiskörös HTP

9. Kecel ÖTP

10. Bácsbokod ÖTE

 

Fotó: Kovács Andrea tű. főhadnagy

 

 


 

Kapcsolódó képek:

Kismotorfecskendő-Szerelési Bajnokság hetedik fordulója Baján Kismotorfecskendő-Szerelési Bajnokság hetedik fordulója Baján Kismotorfecskendő-Szerelési Bajnokság hetedik fordulója Baján
>>> További képek a galériában <<<