Hírek

Az MTSZ kibővített elnökségi ülést és szakmai napot tartott Balatonföldváron
2017. október 03. 12:24
A Magyar Tűzoltó Szövetség 2017. szeptember 29-én, Balatonföldváron a Jogar Továbbképző Központban kibővített elnökségi ülést tartott. Az ülésen az elnökségi tagokon kívül részt vettek a megyei tűzoltó szövetségek elnökei, a bizottságok vezetői, valamint meghívást kapott Dr. Jókai Oszkár nyá. tű. vezérőrnagy, a MTSZ korábbi elnöke, volt országos parancsnok, Dr. Bérczi László tű. dandártábornok, BM OKF országos tűzoltósági felügyelője, Orosz Csaba, a MGYOSZ alelnöke, valamint Dr. habil. Cziva Oszkár ny. tű. ezredes, a MTSZ szakértője.

A napirendi pontok előtt az elnök 75. születésnapja alkalmából emléktárgyat adott át Dr. Jókai Oszkár nyá. tű. vezérőrnagy úrnak elismerve és megköszönve a tűzvédelem érdekében kifejtett munkásságát és felkérte a továbbiakban a szövetség szakmai tanácsokkal való segítésére, amelyet vezérőrnagy úr elfogadott, és ígéretet tett arra, hogy a MTSZ munkáját szakmai tanácsaival, tapasztalatainak átadásával a továbbiakban elősegíti.

Ezt követte Dr. Bérczi László előadása, amelyben kiemelte a nem hivatásos tűzoltóságok fontosságát a hazai tűzvédelem szempontjából, továbbá szakmai elemzést tartott az eddigi eredményekről és felvázolta a további fejlődés lehetőségeit, valamint ismertette a jelen problémákra készített megoldási javaslatokat.

A napirendi pontok megtárgyalását követően az Elnök felkérte Dr. Orosz Csaba urat, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnökét, hogy ismertesse a szervezet tevékenységét és annak a tűzoltó szövetséggel való együttműködési lehetőségét. A tájékoztatót követően a MTSZ elnökével aláírták a két általuk képviselt szervezet szakirányú együttműködését tartalmazó megállapodást.

Az ülés végén a MTSZ elnöke a huzamos időn át a szövetség érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenységéért emléktárgyat adományozott Dr. habil. Cziva Oszkár ny. tű. ezredes úrnak.

A szakmai napról szóló beszámolónk az alábbi linkre kattintva érhető el.


 

Kapcsolódó képek:

Az MTSZ kibővített elnökségi ülést és szakmai napot tartott Balatonföldváron Az MTSZ kibővített elnökségi ülést és szakmai napot tartott Balatonföldváron Az MTSZ kibővített elnökségi ülést és szakmai napot tartott Balatonföldváron
>>> További képek a galériában <<<

 

Kapcsolódó információk: