Hírek

Fertő-tavi tűz: elismerés a tűzoltóknak
2017. szeptember 08. 06:57
A Fertő-tavi cölöpházak oltásában végzett áldozatos munkát az önkéntes osztrák és magyar tűzoltóknak megköszönve, Dobson Tibor tű. dandártábornok, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke, Szent Flórián éremmel díszített emléklapot adott át.

A soproni városházán, ünnepélyes keretek között méltatta a Fertő-tavi tűzoltásban résztvevők munkáját Dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere, Dobson Tibor tű. ddtbk. az MTSZ elnöke, Sallai Péter tű. ddtbk., a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, valamint LBD Ing. Alois Kögl, a Burgenlandi Tartományi Tűzoltóság parancsnoka méltatta.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Fertő-tavi cölöpházak tüzénél magyar és osztrák tűzoltók vállvetve dolgoztak a tűz elfojtásán. Dr. Fodor Tamás köszöntőjében arról beszélt, hogy a fokozottan védett értékes területen végzett hősies munka során felvonult 150 tűzoltónak köszönhető, hogy a cölöpházak jelentős részét sikerült megmenteni. 

Dobson Tibor tű. ddtbk., az MTSZ elnöke Szent Flórián éremmel díszített emléklappal köszönte meg a tűzoltók munkáját; Sallai Péter tű. ddtbk. pedig emléklapot adott át az augusztus 10-i viharkárok felszámolásában résztvevő tűzoltóknak is.

Tudósítás és képek: Sopronmédia


 

Kapcsolódó képek:

Fertő-tavi tűz: elismerés a tűzoltóknak Fertő-tavi tűz: elismerés a tűzoltóknak Fertő-tavi tűz: elismerés a tűzoltóknak
>>> További képek a galériában <<<