Viharkárok Orosházán – segítettek az önkéntesek
2017. augusztus 09. 09:22
2017. augusztus 6-án az átmeneti lehűlés sok helyen nagy viharral érkezett – nem volt ez másként Orosházán sem. Az orkán erejű szél és a jégeső komoly károkat okozott.

A tűzoltóknak kidőlt fák és leszakadt faágak elszállítását, valamint az erős szél által megrongált tetőszerkezetek helyreállítását kellett megoldaniuk. Jelentős károk keletkeztek az orosházi kórház krónikus osztályának tetőszerkezetében is.

A helyreállítási munkák méretét jól mutatja, hogy az orosházi hivatásos egységek mellett békéscsabai, szarvasi, szentesi és a hódmezővásárhelyi hivatásosok is segítették. Természetesen jócskán kivették a részüket a munkából a környékbeli önkéntes tűzoltók is, akik Battonya, Sarkad, Füzesgyarmat, Tótkomlós, Mezőberény és Gyomaendrőd településekről érkeztek. Ők vasárnap és hétfőn mintegy harminc helyszínen dolgoztak a károk helyreállításán, kiegészülve a Sárrét Mentőcsoport tagjaival és a Körös Mentőcsoport drónos egységével is.

Kitartó munkájukat Dobson Tibor tű ddtbk., az MTSZ elnöke levélben köszönte meg, amelyet ide kattintva lehet elolvasni.

Fotók: Békés Megyei KVI