XIX. Flórián Kupa: Országos Létesítményi Tűzoltó Verseny és Szakmai Nap
2015. szeptember 19. 12:06
2015. szeptember 12-én immár tizenkilencedik alkalommal zajlott le sikeresen a Flórián Kupa, a létesítményi tűzoltók országos versenye. A patinás versenyt az MTSZ Létesítményi Tűzoltósági Tagozata szervezte meg a hazai üzemi tűzoltóságok számára.

A majd’ két évtizede zajló versenysorozat idei állomása (ötödjére is) Dunaújváros volt, ahová összesen 23 csapat érkezett. A hagyományosnak mondható kismotorfecskendő-szerelés mellett két további számot is teljesítettek a versenyzők: ügyességi akadálypályán és falitűzcsap-szerelésben is összemérték  erejüket és tudásukat.

A kulturális és szakmai programokkal kiegészített esemény szervezését a helyi – a Dunaújvárosi Papírgyárat, illetőleg a Dunaferr létesítményeit védő – főfoglalkozású létesítményi tűzoltóságok és a dunaújvárosi hivatásos tűzoltóparancsnokság vállalta magára. Kapcsolódó szakmai kiállítással jelen volt a Hesztia Kft., a Draeger Safety Hungária Kft., a SziFire Kft., a MF Team Kft. és a FeWE Biztonságtechnika Kft. is.

Az összesített eredmények alapján a teljes rajjal (hat csapattaggal) induló, nem főfoglalkozású létesítményi tűzoltó-parancsnokságok kategóriájában a székesfehérvári Alcoa-Köfém csapata szerezte meg az első helyet.

Fotós: Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes, székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség