Hírek

Továbbképzés Bácskossuthfalván
2016. november 24. 09:15
A Magyar Tűzoltó Szövetség támogatásával, a Délvidéki Önkéntes Tűzoltó Hálózat szervezésében tűzoltó képzés zajlott Bácskossuthfalván.

Összesen 18 ÖTE 53 tűzoltója, valamint a bácstopolyai Vöröskereszt két aktivistája vett részt azon a képzésen, amely a délvidéki bácskossuthfalvi tűzoltó laktanyában zajlott 2016. november 19-én. Az előadásokat – légzésvédelem és hab mint oltóanyag alkalmazása témában – a Magyar Tűzoltó Szövetség szakemberei, a Kóka ÖTE tagjai, Nyers István és Lantos József tartották. 

Az előadások után főként a gyakorlati légzésvédelmi bemutató váltott ki nagy érdeklődést a hallgatóságból – sajnos szinte minden résztvevő az első alkalommal próbálhatta ki a légzőkészülékeket, mert a délvidéki önkénteseknek nincsenek ilyen készülékeik. Ezért is különösen nagy jelentőségű, hogy a Kóka ÖTE jóvoltából három település – Pacsér, Bácskossuthfalva és Martonos – önkéntesei egy-egy komplett, bevizsgált légzőkészüléket, valamint két-két tartalék palackot vehettek át. (A pacsériak és a bácskossuthfalviak adományának átadására helyben, míg a martonosiaknak szánt adomány átadására a martonosi képzésen, november 5-én került sor.)

A november 19-i rendezvényt a Bácskossuthfala ÖTE-t is tömörítő Bácstopolyai Községi Tűzoltó Szövetség szerb ajkú elnökasszonya is megteisztelte jelenlétével, és gratulált a jól szervezett eseményhez.


 

Kapcsolódó képek:

Továbbképzés Bácskossuthfalván Továbbképzés Bácskossuthfalván Továbbképzés Bácskossuthfalván
>>> További képek a galériában <<<