Hírek

Kilencven éves a Tiszabercel ÖTE
2016. november 17. 11:51
A múlt hét végén fennállásának 90. évfordulóját ünnepelte a Tiszaberceli Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Az eseményen részt vett Dombrády László ny. tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke is.

Tiszabercelen 1926-ban alakult meg az ÖTE; az elődök munkáját és a büszke múlt emlékeit évtizedek óta egy kiállítás keretében tekinthetik meg az érdeklődők. Az egyesület rendszerint részt vesz a Nyíregyháza városkörzeti és a megyei tűzoltó versenyeken, évről évre kimagasló eredményeket érve el, továbbá nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás nevelésre, amit mi sem jelez jobban, mint hogy időről időre gyermek és ifjúsági rajok is képviseltetik magukat a versenyeken. 

Az ünnepségen Natkó József parancsnoknak és Aranyos Tibor elnöknek emléktárgyakat adott át a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nevében Leskovics Zoltán tű. alezredes és Toldi András tű. őrnagy, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség elnöke Dombrády László ny. tű. ezredes.

Az önkéntes tűzoltók munkáját emlékplakettel ismerte el Dr. Vinnai Győző, a térség országgyűlési képviselője.

Tudósítás: SZSZB MKI

Kép: Tiszabercel ÖTE